ПГ Воля - Българските Родолюбци предлага на Народното събрание да

...
ПГ Воля - Българските Родолюбци предлага на Народното събрание да
Коментари Харесай

Воля предложи Симеон Найденов за председател на Антикорупционната комисия

ПГ " Воля - Българските Родолюбци " предлага на Народното събрание да избере Симеон Найденов за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Номинацията за нов ръководител бе направена ден преди приключването на периода.

Депутатите разясниха, че издигайки тази кандидатура, се водят от правилото, че за всеки значим пост като този би трябвало да има опция за избор и конкуренция на персони.

" Квалификацията и професионалният път на Найденов по неоспорим метод потвърждават, че с богатия си опит и персонални качества той може да способства за постигането на по-добри резултати при противодействието на корупцията ", разясниха от Воля.

" Найденов е роден през 1951 година в село Белоградец, област Варна. Има над 35 години юридически стаж, заемал е длъжности, изискващи взимането на виновни и бързи решения, както за предотвратяването на закононарушения, по този начин и за разкриването на такива. Завършил е юридическото си обучение в Москва, а професионалната му кариера започва в структурите на Министерство на вътрешните работи във Варна. През 1998 година е вписан като юрист в Адвокатска гилдия. От 2017 година е депутат в 44-то Народно заседание от политическа партия Воля. Член на Комисията по правни въпроси и на Комисията по битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос ", прецизират от там.

" Посочените обстоятелства ни дават съображение да считаме, че препоръчаният претендент изцяло дава отговор на условията на член 8, алинея 2 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Притежаваните от Симеон Найденов безспорни високи професионални и нравствени качества, висше юридическо обучение и дълготраен юридически стаж, са съществени причини да бъде препоръчан за заемането на висшата обществена служба - ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество ", написа в претекстовете на предлагането на Воля.

Комисията остана без ръководител, откакто Пламен Георгиев подаде оставка. Депутатите дадоха ход на процедурата за негов заместител на 6 ноември. Миналата седмица за нов началник на Антикорупционната комисия в медии се завъртя името на Сотир Цацаров. Мандатът му като основен прокурор изтича през януари следващата година, а Висш съдебен съвет препотвърди избора си идващият обвинител номер 1 да бъде Иван Гешев. Очаква се ходът на президента Румен Радев по процедурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР