ПГ „ВОЛЯ-БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ“ иска мораториум върху новите сделки за купуване

...
ПГ „ВОЛЯ-БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ“ иска мораториум върху новите сделки за купуване
Коментари Харесай

ВОЛЯ иска мораториум върху милиардите за превъоръжаване

ПГ „ ВОЛЯ-БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ “ желае мораториум върху новите покупко-продажби за пазаруване на военна техника за Българската войска. Предвидено е страната да заплати за тях още 2, 448 милиарда лв.. Ще напомним, че съгласно две решения на Народно събрание, МО ще закупи два бойни кораба за 984 млн. лв. и друга техника за над 1,4 милиарда лв.. Само парламентарната група на ВОЛЯ гласоподава срещу тези решения през 2018г. Утре сутринта планът за мораториум ще бъде импортиран в деловодството на Народното събрание, оповестяват от партийния пресцентър.

„ Партия ВОЛЯ постоянно е имала поредна позиция, че преди да се купува оръжие, би трябвало да се вдигне стандартът на живот на всеки българин. Преди малко и Папа Франциск в своето Великденско послание прикани хората с политическа отговорност да насочат нужните средства и принадлежности, с цел да обезпечат преди всичко заслужен живот на всички граждани”, разяснява зам.-председателят на Народно събрание Веселин Марешки.

Преди дни в Народното събрание водачът на ВОЛЯ сподели: „ ВОЛЯ е единствената партия в България, която е безапелационна, че вместо милиарди за въоръжаване със скъпи железа, би трябвало на първо време да се намерения за хората и тяхното здраве. Особено в миг като този, когато целият свят е лимитирал непотребните разходи и е пренасочил всичко към спасяването на човешкия живот в изискванията на пандемия “, съобщи в пленарната зала преди дни водачът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народно събрание Веселин Марешки. Като настоя и за преустановяване на договорката за самолетите от Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР