ПГ ВОЛЯ-БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ“ иска мораториум върху новите сделки за купуване

...
ПГ ВОЛЯ-БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ“ иска мораториум върху новите сделки за купуване
Коментари Харесай

ВОЛЯ внася искане за мораториум върху милиардите за въоръжение

ПГ „ ВОЛЯ-БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ “ желае мораториум върху новите покупко-продажби за пазаруване на военна техника за Българската войска. Предвидено е страната да заплати за тях още 2, 448 милиарда лв..
Според две решения на Народното събрание, Министерство на защитата ще закупи два бойни кораба за 984 млн. лв. и друга техника за над 1,4  милиарда лв.. Само парламентарната група на ВОЛЯ гласоподава срещу тези решения през 2018 година. Утре сутринта планът за мораториум ще бъде импортиран в деловодството на Народното събрание.
„ Партия ВОЛЯ постоянно е имала поредна позиция, че преди да се купува оръжие, би трябвало да се вдигне стандартът на живот на всеки българин. Преди малко и Папа Франциск в своето Великденско послание прикани хората с политическа отговорност да насочат нужните средства и принадлежности, с цел да обезпечат преди всичко заслужен живот на всички жители ”, разяснява заместник-председателят на Народно събрание Веселин Марешки.
Преди дни в Народното събрание водачът на ВОЛЯ сподели: „ ВОЛЯ е единствената партия в България, която е безапелационна, че вместо милиарди за въоръжаване със скъпи железа, би трябвало на първо време да се намерения за хората и тяхното здраве. Особено в миг като този, когато целият свят е лимитирал непотребните разходи и е пренасочил всичко към спасяването на човешкия живот в изискванията на пандемия “, съобщи в пленарната зала преди дни водачът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народно събрание Веселин Марешки. Като настоя и за преустановяване на договорката за самолетите от Съединени американски щати.  
„ Все по-ясно става какъв брой е вярна нашата теза, че не трябваше да бързаме с пазаруването на бойните самолети, още по-малко да продължаваме с други такива военни разноски. Призоваваме държавното управление и ръководещото болшинство, базирайки се на фосмажор или на персонални контакти на премиера Борисов с Тръмп, за отменяне на тази договорка и връщането на парите на българските данъкоплатци. Призоваваме и за прекъсването на всевъзможни сходни разноски, тъй като не виждам нито един българин, който сега да мисли за въоръжаване, с изключение на върхушката на Вътрешна македонска революционна организация и техният боен министър. Всеки мисли за изхранване, опазване на здравето, обучение “, съобщи още Веселин Марешки.
През юли предходната година, Веселин Марешки изпрати отворено писмо до президента Тръмп, в което му изясни, че за българския народ договорката за самолетите е грабителска и обрича на бедност милиони сънародници. Той попита в прав текст Доналд Тръмп за какво Съединени американски щати притиска най-бедната страна в Европейски Съюз да направи този безразсъден разход.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР