ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе, спечели първо

...
ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе, спечели първо
Коментари Харесай

Русенски ученици с първо място за „Най-добър млад готвач“ в България

ПГ по туризъм „ Иван П. Павлов “ – Русе, завоюва първо и пето място в районния кръг на Националното съревнование по специалности

Христо Христов от 12.А клас стана победител в категория „ Най-добър млад готвач”, а Деян Николов от 12.А клас взе пето място в категория „ Най-добър млад сервитьор”. Техни ръководители са Петър Атанасов и Йордан Адолфов, съобщи

Регионалният кръг на Националното съревнование по специалности бе проведен от Министерството на образованието и науката, а хазаин беше ПГ по туризъм „ Пенчо Семов “ – Габрово.

В надпреварата участваха 13 тима на професионалните гимназии по туризъм и профилираните паралелки на междинните учебни заведения от цяла Северна България. То се организира в две категории: „ Най-добър млад готвач” и „ Най-добър млад сервитьор”, като учениците демонстрираха своите познания и умения в действителна работна конюнктура и бяха оценени от жури от експерти:

Жури за категория „ Най-добър млад готвач” бяха: ръководител Ивайло Димитров – вицепрезидент на Българската асоциация на професионалните готвачи, и членове Живко Димитров – член на Българската асоциация на професионалните готвачи, и Веселина Славкова – член на Българската асоциация на професионалните готвачи.

Готвачите подготвиха две ястия: студено предястие с включени сирена, плодове, зеленчуци и главно ястие- разновидност на пиката от свинско контрафиле с трикомпонентна гарнитура и сос.

Жури за категория „ Най-добър млад сервитьор” бяха: ръководител Михаил Марковски – ръководител на Асоциацията на сомелиерите в България, и членове Катя Бакиева – общоприет координатор на Асоциацията на сомелиерите в България, и Ирена Гатева – член на Асоциацията на сомелиерите в България.

Младите сервитьори декантираха вино, сервираха и отсервираха ястията, приготвени от готвачите.

За спечелилите и за всички участници в надпреварата премиите бяха обезпечени от Министерството на образованието и науката: медали, грамоти и предметни награди.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР