ПГ по битова техника и ТУ- София, филиал Пловдив, са

...
ПГ по битова техника и ТУ- София, филиал Пловдив, са
Коментари Харесай

Състезание по приложна електроника в Пловдив

ПГ по битова техника и ТУ- София, филиал Пловдив, са домакини на районния кръг на Националното съревнование по приложна електроника „ Мога и зная по какъв начин “. Това заяви шефът на ПГБТ Гергана Георгиева. Тя посочи, че надпреварата стартира през днешния ден от 13,30 часа в постройката на Техническия университет.

Общо 24 възпитаници от 12 тима вземат участие в реномирания конкурс. Те са разпределени в две възрастови групи. Първата обгръща възпитаници от 9. и 10. клас, а втората – 11-12 клас. Пловдивчани ще бъдат представлявани от два тима – на домакина ПГ по битова техника и на ПГЕЕ. Наред с тях познания в конкуренцията ще мерят техни връстници от Банско, Кърджали, Пазарджик, Нова Загора, Мадан и Сливен.

Организатори на Националното съревнование по приложна електроника „ Мога и зная по какъв начин “ са Министерството на образованието и комерсиална верига Elimex.

Състезанието се организира в две елементи – научен тест и практическа задача. В него учениците, учещи специалности от посоки „ Електроника, автоматика, компютърна и информационна техника “ и „ Компютърни науки “, показват своите познания и умения.

Освен в Пловдив районните кръгове на надпреварата се организират още във Варна и Севлиево. Класираните на първо и второ място тимове за всяка възрастова група получават правото да вземат участие в националния кръг, който ще се организира в Банско.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР