ПГ на Възраждане иска прекратяване на дейността на Комисията за

...
ПГ на Възраждане иска прекратяване на дейността на Комисията за
Коментари Харесай

Възраждане“ иска закриване на Комисията по дискриминация

ПГ на " Възраждане " желае преустановяване на активността на Комисията за отбрана от дискриминирането. Въпросът бе издигнат в Народното събрание по време на дебата при доклада на Комисията за 2020 година

Депутатът Петър Петров уточни, че производствата й са мудни, не се преглеждат жалбите на жителите и не се организира надзор, бяга се от главната законова активност и единствено се симулира активност. В допълнение Костадин Костадинов посочи, че Комисията по дискриминация е основана преди 20 година по европейска инструкция и е " паразитна конструкция, основана извън, а българското общество няма потребност от нея ".

Настимир Ананиев от " Волт " /ПП разяснява, че множеството регулатори, основани от ГЕРБ, не правят работа, само че това не значи че би трябвало да се закриват, макар че са били политизирани. " Усещането е, че не прави работа, само че закриването няма да свърши работа ", счита той.

Филип Попов от Българска социалистическа партия обаче отвърна, че в нея се преглеждат редица производства и не мисли, че Комисията не работи. В тази връзка левицата ще поддържа доклада на активността й.
 Никола Минчев не пусна изключително плана на Движение за права и свободи за промени в енергетиката
Никола Минчев не пусна изключително плана на Движение за права и свободи за промени в енергетиката

Движение за права и свободи изиска да се гледа от Народно събрание в четвъртък и персонално Никола Минчев да я внесе

Радомир Чолаков от ГЕРБ също взе отношение по тематиката: " Няма концептуално мислене да се обсъдят въпросите и да се вземат решение , когато ГЕРБ се върне в ръководството, ще се вземат решение. " Той счита, че комисиите не са органи на елита, а на администрацията, което задава въпроса до каква степен политическата класа не е пленник на администрацията.

Пред депутатите ръководителят Ана Джумалиева уточни, че ще вземе под внимание рецензиите, само че бе безапелационна, че като се изключи че се занимава с правата на българските жители, се занимава и с нарушени права на всички жители на територията на България - да вземем за пример в този момент бежанците от Украйна. Тя посочи, че ролята на Комисията по дискриминация е по предварителната защита и една по-късно по разглеждане на сигнали и тъжби, както и че дава отговор за правата на хората с увреждания.

В умозаключение Цончо Ганев от " Възраждане " уточни, че се одобряват сигнали на " грантояди, след това се получават дотации, а се приказва, че България е най-лошото място в Европа. " Престъпление е 1.2 млн. лева да отиват за вас, 20 година - какъв брой пари за заплати сме дали, с цел да се извършват евродирективи ", добави той.

Отчетът за активността на Комисията бе признат с 149 гласа " за ", срещу бяха 11, въздържали се - 3.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР