ПГ на Продължаваме промяната реши да номинира акад. Николай Денков

...
ПГ на Продължаваме промяната реши да номинира акад. Николай Денков
Коментари Харесай

Радев връчи мандата на акад. Денков, към момента само БСП, БВ и ДБ го подкрепят

ПГ на " Продължаваме промяната " реши да номинира акад. Николай Денков за министър-председател.

Това сподели ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров при връчването на втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато обичайно си пожелаваме здраве, когато гледаме с вяра и очакване за повече разсъдък, разговор и съгласие, за единство към значимите за страната ни цели. Вярвам, че ще потребление времето на актуалната седмица, с цел да потърсите нужната поддръжка от останалите политически сили. Така че в границите на 7 дни да се върнете с изпълнен мандат и проектосъстав на Министерски съвет, сподели президентът Румен Радев след връчването на мандата. И пожела триумф на " Продължаваме промяната ".

" Приемам от името на Политическа партия този втори мандат с ясното схващане, че задачата е извънредно сложна. Много хора дори споделят, че е невъзможна. Въпреки това ние сме уверени, че би трябвало да създадем всичко, което е належащо, с цел да съставим държавно управление през сегашния мандат. Натрупани са доста проблеми, забавени са доста промени, и имаме потребност от държавно управление, което да сплотява хората и да взема решение техните проблеми. Затова и променихме метода за подготовката и реализацията на този мандат. Използвахме празничните дни, с цел да дефинираме 4 национални цели, които считаме, че сплотяват хората и политическите обединения, и да създадем лист от действия, които в случай че осъществим през 2023 година, ще се приближим към осъществяването на тези национални цели и ще върнем доверието на хората в политиците. В разискването на тези цели и осъществяването им се включиха 3 обединения - - Демократична България, Българска социалистическа партия и БВ. Много се надявам, че и другите политически сили ще се включат. Подготвената декларация ще бъде импортирана като план на решение в Народно събрание с концепцията, че Народно събрание би трябвало да поддържа тези решения. Ако този план на декларация получи поддръжка от болшинството, ще върнем мандата със със лист с министри. Ако не получи, - ще върнем мандата несбъднат. Надявам се, че идващите дни ще бъдат изпълнени с разсъдък. Предоставям Ви копие от тази декларация ", сподели след връчването на мандата претендентът за министър председател на " Продължаваме промяната " акад. Николай Денков.

На връчването на втория изследователски мандат дружно с акад. Николай Денков участваха и съпредседателите на " Продължаваме промяната " Асен Василев и Кирил Петков, както и ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " - Андрей Гюров. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР