ПГ на ГЕРБ-СДС ще е в Народното събрание и ще

...
ПГ на ГЕРБ-СДС ще е в Народното събрание и ще
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще пропусне гласуването за вота на недоверие дне

ПГ на ГЕРБ-СДС ще е в Народното събрание и ще гласоподава в поддръжка на държавното управление

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще пропусне гласуването за вота на съмнение през днешния ден. Това заяви самият той във фейсбук профила си.

" За да няма спекулации с отсъствието ми от пленарна зала през днешния ден - прецизирам, че имам авансово оповестена предизборна среща в град Разград. ПГ на ГЕРБ-СДС ще е в Народното събрание и ще гласоподава в поддръжка на държавното управление. Още един път напомням, че математиката на опозицията не излиза. Моят коментар по вота ще направя пред медиите в Разград малко след 17:30 часа ", разгласи Борисов.

Днес в Народното събрание депутатите се събират на изключително съвещание в Народното събрание поради първия избор на съмнение към кабинета " Денков ”. Темата, дефинирана от опозицията, е неуспех в енергийната политика.

В четвъртък депутатите прекъснаха ваканцията си поради локалния избор и се върнаха в пленарната зала, с цел да дебатират по тематиката. Разговорите минаха на висок звук - с обвинявания и разногласия.

Според правилника на Народното събрание гласуването на вота на съмнение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията – този следобяд в 15 часа.

Припомняме, че " Възраждане ”, Българска социалистическа партия и " ИТН ” внесоха настояването за избор на съмнение, само че с цел да падне държавното управление, са нужни 121 гласа при гласуването.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР