ПГ на ГЕРБ-СДС настоява още днес в програмата на парламентарната

...
ПГ на ГЕРБ-СДС настоява още днес в програмата на парламентарната
Коментари Харесай

Захариева: Крайно време е лицемерието да спре. Да се преразгледа искането за военна помощ за Украйна

ПГ на ГЕРБ-СДС упорства още през днешния ден в програмата на парламентарната комисия по външни работи да бъдат включени и да се прегледат настояванията за оказване на военна помощ на Украйна. Има две оферти - това на " Демократична България " и още едно на ГЕРБ. Опозицията укори ръководещите, че поддръжката им за Украйна е подправена, оповестяват от Dariknews.bg.
" 20 дни проекторешенията не могат бъдат прегледани в комисиите, тъй като ръководещото болшинство саботира това. Днес министърът на туризма ни заяви, че три месеца човечност към украинците стигат и държавното управление ще спре помощите за хотелиерите, които настаняват бежанци. Това ли е солидарността, с която се хвали непрекъснато държавното управление? ", сподели Даниел Митов.

" Време е да се уплътни българската поддръжка за Украйна ", безапелационен беше той. По думите му на срещата с Дмитро Кулеба с депутатите, ръководещите още веднъж са увъртали тематиката.

" Крайно време е лицемерието да спре. Ако в този момент държавното управление не поддържа войната, която води Украйна за отбрана на своя народ и за свободата си, ще бъде късно ", разгласи Екатерина Захариева. Тя цитира украинският външен министър Кулеба, който е споделил пред депутатите през днешния ден, че отказвайки помощ на страната му, България оказва помощ на агресора.
" Едва ли има някой в България, който да си мисли, че Кулеба е тук на протоколна среща. Ние изразихме пред него ясната си поддръжка за Украйна, която декларирахме още при започване на войната ", добави Захариева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР