ПГ на ГЕРБ поиска изслушване на председателя на ДАНС Димитър

...
ПГ на ГЕРБ поиска изслушване на председателя на ДАНС Димитър
Коментари Харесай

Жега: ГЕРБ зове шефът на ДАНС и Младен Маринов да обяснят за шпионажа

ПГ на ГЕРБ изиска чуване на ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в процедура.

"Правя процедурно предложение по отношение на вчерашния брифинг на прокуратурата да бъдат изслушани ръководителят на ДАНС и министърът на вътрешните работи ", сподели още доктор Дариткова.

Тя съобщи, че прави тази процедура заради огромния публичен интерес от събитията към шпионския скандал.

Малко по-късно пък Филип Попов от парламентарната група на Българска социалистическа партия пожела министър председателят Бойко Борисов д а пристигна в Народното събрание и, в случай че би трябвало при закрити порти, да обясни защо тъкмо става въпрос по отношение на повдигнатите обвинявания през вчерашния ден за шпионаж.

БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден обвинявания по случая бяха повдигнати на Николай Малинов. По време на брифинг на прокуратурата обвинител номер едно Сотир Цацаров даде изясненост:

"В хода на следствие на закононарушението е открита настояща скица за изпиране на пари. Събрани са данни, че тази скица се употребява и за трансфер на финансови средства. По този метод се финансират мероприятия, които заплашват националната сигурност на страната.

Ексклузивно в БЛИЦ: Николай Малинов от придвижване „ Русофили “ е основното настоящо лице, обвинено в шпионаж

Събрани са доказателства за присъединяване на един български жител. Той е Николай Малинов, който е притеглен в качеството си на обвинен. Прокуратурата взе мярка за неотклонение в размер на 50 000 лв., към този миг той към този момент е освободен от ареста ", сподели той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР