ПГ на ДПС напусна пленарна зала, след като лидерът на

...
ПГ на ДПС напусна пленарна зала, след като лидерът на
Коментари Харесай

ДПС напусна пленарна зала заради това, че Валери Симеонов зае зам.-председателското си място

ПГ на Движение за права и свободи напусна пленарна зала, откакто водачът на НФСБ Валери Симеонов застана на заместник-председателското си място в Народното събрание. Това стана след регистрацията на народните представители.

Валери Симеонов бе определен за заместник-председател на Народното събрание с поддръжката на ГЕРБ на 20 ноември 2019 година На идващия ден ДПC съобщи, че oткaзвa дa учacтвa в зaceдaниятa зaрaди нoвия зaмecтник-прeдceдaтeл и пaрлaмeнтaрнaтa групa нa пaртиятa нaпуcнa зaлата.

Възраженията на Движение за права и свободи против Валери Симеонов са поради поредност от негови изявления (за ромите, за майките на деца с увреждания), за които от Движение за права и свободи твърдяха, че са изпълнени с език на омразата. Председателят на НФСБ им отговори, че не е бил вярно свестен.

Вaлeри Cимeoнoв зae мяcтoтo нa Явoр Нoтeв, кoйтo oт лятoтo на 2019 година излезе от групата на " Oбeдинeни пaтриoти ", откакто дeпутaтитe oт " Aтaкa " нaпуcнaхa своите сътрудници и даже желаеха изтриване на групата им.

Днес депутатите започнаха разискването на отчета за активността на Българска академия на науките за 2019 година След привършване на законодателната част от програмата ще се състои постоянният парламентарен надзор, в който ще вземат участие вицепремиерите: Марияна Николова и Екатерина Захариева, както и министрите - Боил Банов, Емил Димитров, Десислава Танева, Емил Караниколов, Теменужка Петкова, Красен Кралев, Петя Аврамова, Данаил Кирилов и Красимир Вълчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР