ПГ на БСП за България“ ще преосмисли своето участие в

...
ПГ на БСП за България“ ще преосмисли своето участие в
Коментари Харесай

Атанас Зафиров:БСП за България ще преосмисли участието си във временната комисия за Мартин Божанов

ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ ще премисли своето присъединяване в работата на тази " псевдокомисия " и ще потърси други способи за постигане до истината и осветляването ѝ пред българските жители.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание в декларация от името на парламентарна група Атанас Зафиров по отношение на работата на краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов и проваленото ѝ съвещание, след неявяването за чуване на ръководителя на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова.

В декларацията Зафиров сложи въпроса за какво е имало единствено един поканен за чуване, при изискване че има лист с най-малко 20 лица, представляващи интерес за работата на комисията. По думите му това обаче не е попречило на представителите на ПП-ДБ да употребяват съществуването на камери и да дават изказвания, предава Българска телеграфна агенция.

" Тази комисия не е основана с рекламна цел за претенденти евродепутати, както и не може да бъде заслон на хора с гузни съвести, предали ползите на личните си гласоподаватели. Не можеш да бъдеш съпротива на самия себе си, уважаеми сътрудници, хем да обяснявате пред камерите в каква ужасна действителност сме живели, хем да тичаш след съвещанието в прилежащата зала и да разпределяш регулатори и министерски постове. Тази комисия не е основана и за решение на вътрешнопартийните драми в ПП-ДБ, кой е по-голям герой с корупцията ", разяснява депутатът.

В декларацията се акцентира, че всичко това се случвало, тъй като сега вървят договаряния за опазване на " сглобката " и " преразпределение на страната ". Подобни комисии, които могат да стигнат доста надълбоко в сърцевината на един непоносим модел на ръководство на страната, характеризиращ се със слепване на политическа, правосъдна власт и престъпни структури в едно, могат да нанесат непреодолими вреди в нежния баланс сред ръководещите, уточни Зафиров. По думите му сходни незаконни групи не могат да съществуват и месец без защита на най-високо равнище.

Зафиров бе безапелационен, че съвещанието е било комфортно провалено, а репликите пред камерите – казани.

Ако има нещо, което може да събори тази власт, това е точно страхът от работата и възможните разкрития на тази комисия. Страх, който към този момент е доста сполучливо успиван, добави Зафиров и прикани сътрудниците си от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да престанат с двойните игри. Тази комисия е основана, с цел да отговори на големите публични упования за действителните разкрития към метода на действие на правосъдната власт и хората чакат от вас действителни резултати, сподели депутатът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР