ПГ на „БСП за България“ поиска изслушване на вътрешния министър

...
ПГ на „БСП за България“ поиска изслушване на вътрешния министър
Коментари Харесай

И БСП се загрижи за стрелбата в Ботевград, от Столетницата искат...

ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ изиска чуване на вътрешния министър Валентин Радев престрелката в Ботевград. Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов от парламентарната естрада, съобщи „ Фокус “.

„ Със страдание желая да заявя пред националните представител, че беззаконието в страната взе връх. Станахме очевидци на следващата разпра вследствие на бездействието на Министерство на вътрешните работи “, разяснява депутатът.

" Разстрел, след разстрел, най-после полицията мълчи “, сподели Иванов.

Припомняме, сигналът за стрелбата в Ботевград е подаден полицията малко след 23 час на 5 юни. Според формалната, досега, информация, на място е бил погубен един мъж, а различен, с прострелни рани е откаран в " Пирогов ".

По-късно стана ясно, че са били открити три оръжия, само че съгласно първичните изказвания на Христо Терзийски, участниците в престрелката са били двама. Това са били точно Владимир Пелов и Марио Панчев с прякор Големия. Полицията потегли по горещи следи, че Владимир Пелов се укрива в Ботевград още на 2-ри юни. Тогава маскирани служители на реда заградиха и нападнаха изоставена постройка на болница по сигнал, че Пелов се намира там, само че той по този начин и не бе открит.

Владимир Пелов избяга от пандиза дружно с различен престъпник - Радослав Колев на 3 април. Измъкването им е безусловно като на кино. Двамата се доставят с оръжие, след което съумяват да стигнат до мястото за приемане на пратки и да избягат. На 17 май излиза наяве, че Владимир Пелов е написал писмо до президента, омбудсмана и няколко национални медии. В осем страници той разказва претекстовете си да избяга от пандиза. Твърди, че е наказан незаслужено, получил е тежко наказване, което е еднакво на смъртна присъда и това го е провокирало да избяга. Разследващите, обаче, са уверени във виновността му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР