ПГ на "БСП за България" настоява за цялостна политика за

...
ПГ на "БСП за България" настоява за цялостна политика за
Коментари Харесай

БСП настоява за цялостна политика за развитие на пенсионната и осигурителна система

ПГ на "БСП за България " упорства за цялостна политика за развиването на пенсионната и осигурителната система и за преизчисляването на всички пенсии като част от тази политика. Това съобщи Драгомир Стойнев в декларация от името на групата от парламентарната естрада.

Пенсиите в България са ниски, огромна част са на сериозната граница на бедността, уточни той и означи, че ниските приходи на пенсионерите са проблем и на техните деца.

Стойнев напомни, че "БСП за България " е подкрепила предлагането на ГЕРБ и "Обединените патриоти " за нарастване на минималната пенсия на 180 лв. от 1 юли и на 200 лв. от 1 октомври. Според него тази смяна ще усетят към 600 000 пенсионери и с това държавната политика за приходите през 2017 година е изчерпана. Помните ли по какъв начин в предизборната акция обикаляхте страната с обещания за минимална пенсия от 300 лева и за преизчисляване на всички пенсии, забравихте обещаното, обърна се той към болшинството.

Подкрепихме ви, тъй като българските пенсионери нямат виновност, че толкоз можете и съществено издишате в политиката на приходите, подкрепихме ви поради нашите майки и татковци, макар че гласувахте срещу нашето предложение за преизчисляване на пенсиите, разяснява Стойнев. Според него предлагането на Българска социалистическа партия е щяло да реши несправедливостта и да отстрани огромната ножица сред старите и новоотпуснатите пенсии. Вашето е елементарно решение с незначителен и спорен резултат, поддържа единствено тези, които са били минимум правилни към осигурителната система, нашето решение беше политика, съобщи Драгомир Стойнев. По думите му страшното не е единствено отношението към пенсионерите, а че болшинството от българския парламент се задоволява с имитацията на политика и решение "на парче ".

Стойнев обърна внимание и на оставката на шефа на НЗОК доктор Глинка Комитов и дефинира това като нов скандал. Искаме да разберем каква е повода за неговата оставка, настоя той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР