ПГ на БСП за България“ настоява утре в парламента да

...
ПГ на БСП за България“ настоява утре в парламента да
Коментари Харесай

БСП вика четирима министри в парламента за бедствието в Бургаско

ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ упорства на следващия ден в Народното събрание да бъдат изслушани четирима министри за дейностите и
бездействията на институциите, довели до жертвите в Бургаско, сподели заместник-председателят на социалистите Жельо Бойчев

От Българска социалистическа партия желаят на следващия ден да бъдат изслушани министърът на околната среда Нено Димов, на стопанската система Емил Караниколов, на
вътрешните работи Валентин Радев и на районното развиване Николай Нанков.

„ В този ден на народен печал, най-малкото, което можем да създадем е да желаяме информация по отношение на всички дейности или бездействия на български институции, довели до загубата на живота на четирима български жители “, сподели
Бойчев.

От Българска социалистическа партия също по този начин желаят от Министерството на стопанската система законодателни промени, свързани с класификацията на евентуално рисковите язовири.

Според социалиста Манол Генов би трябвало да се създадат промени в Закона за водите и наредбите, които употребява Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН), с цел да се направи тази подредба.

„ Един от наболелите въпроси сега в действителност е обвързван с ДАМТН, защото има пропуск в законодателството. Имаме подредба на язовирите като евентуални и рискови “, сподели Генов. Той разясни, че става въпрос за тези, които са над 50 хиляди кубика.

„ В случая с Бургас имаме 7 язовира, представляващи каскада “, сподели той. Манол Генов изясни, че всеки от язовирите независимо не съставлява евентуална заплаха, само че при интензивни превалявания за няколко денонощия, може нещо да се случи.

Според сътрудника му Атанас Костадинов от Българска социалистическа партия липсва съгласуваност сред институциите и тя се оказва съдбовна. „ Това е недостатък, който от доста години е реалност за българската страна, само че пострадали са жителите “, разяснява Костадинов.

„ Нашето гледище е проследявайки целия механизъм на обвързана подготвеност на най-малко четири институции да покажем истината по въпроса и да се вземат ограничения, които да не слагат България в обстановка, в която все едно се намираме в Средновековието “, добави Костадинов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР