ПГ на "БСП за България" напусна Народното събрание и заяви,

...
ПГ на "БСП за България" напусна Народното събрание и заяви,
Коментари Харесай

Нинова към Караянчева: Не искаме заплати, променете Закона и Правилника

ПГ на "БСП за България " напусна Народното събрание и съобщи, че не желае да получава хонорари, командировъчни и да употребява служебни коли и разноски за гориво, до момента в който отсъства от Народното събрание.

Това написа на персоналната си страница във Facebook водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка днешното изявление на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева за заплатите на "червените депутати ". Ето какво още написа Нинова:

"Съгласно Правилника за работа на Народното събрание, даже да не вървиш на работа, получаваш част от заплатата си. Ние декларирахме, че не желаем и тези суми. За задачата ръководещите се заканиха да трансформират Правилника. Нека го създадат, само че ние поставихме въпроса да се гласоподава и нашето предложение, което внасяме за трети път и от три месеца стои без придвижване. Искаме да се реши кардинално въпроса за депутатските заплати. Те порастват на всеки три месеца автоматизирано с растежа на междинната работна заплата. Това е незаслужено, стопански голословно и морално укоримо. Несправедливо е над 2 милиона българи да живеят на прага на бедността, да се усилват неравенствата, а заплатите на политическия хайлайф да порастват. Като поставихме по този начин кардинално въпроса и настоявайки да се одобри нашето предложение, ръководещите взеха завой. За да не се отваря тематиката за намаляването на депутатските заплати, се отхвърлиха от желанието си да трансформират Правилника за работа на Народното събрание и да санкционират Българска социалистическа партия.

Твърдят, че е наше законово право да получаваме пари, без да вървим на работа. Но законите се трансформират, нали?

Уважаеми ръководещи, променете закона, намалете и замразете депутатските заплати и запишете, че който не работи, не получава нищо. Вие имате болшинство, това решение е във Ваши ръце. Не го ли извършите, ще се види истината. Не ви е грижа за справедливостта и народа, а единствено за личния ви джоб.

Гарантирам, че в случай че българските жители преценяват, че Българска социалистическа партия е почтена да ръководи, това, което желаеме през днешния ден, ще е едно от първите решения на идващото Народно заседание ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР