ПГ "БСП за България" внесе в НС искане с промени

...
ПГ "БСП за България" внесе в НС искане с промени
Коментари Харесай

БСП внесе искане за ново преизчисляване на пенсиите

ПГ "БСП за България " внесе в Народно събрание искане с промени в КСО пенсиите за трудова активност, отпуснати до 31 декември 2016 година, да се преизчислят от 1 септември 2019 година, като самостоятелният коефициент на лицето се умножи по средномесечния застрахователен приход за страната за 2015 година.

"Голяма част от българите са с приходи на границата на физическото оцеляване. Това се отнася най-много за пенсионерите и за хората над 65 година Над 1,3 млн. възрастни хора са с пенсии под границите на бедността ", напомнят социалистите в претекстовете си, написа Вестник "ДУМА ". От години не се планува никаква смяна на парите за напреднала възраст с изключение на годишното осъвременяване от 1 юли.

От Българска социалистическа партия са безапелационни, че ситуацията е нетърпимо и се изискват бързи и неотложни ограничения, които няма да нарушат главните правила на обезпечаването и да демотивират младежите да се обезпечават. Социалистите оферират преизчисляването на пенсиите да става най-малко на 4 години. Те са пресметнали, че то ще коства 559 млн. лева на бюджета.

От левицата оферират още с промени в Закона за фамилните помощи за деца размерът на парите за второ и трето дете на родители, осигурявали се 2 година преди раждането, да не е по-малък от 10-кратния размер на минималната заплата. "С всяка година броят на родените деца трайно понижава. През 2018 година у нас са регистрирани 62 197 новородени. В съпоставяне с миналата те са намалели с 1758, или с 2,7%. Ужасяващата статистика изисква незабавни, засилени и съответни ограничения за стимулиране на виновното родителство и подкрепяне на фамилиите с ниски приходи ", аргументират се социалистите. Те оферират еднократна помощ за началото на образователната година да получават освен първокласниците, а всички деца до IV клас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР