ПФК Спартак Пловдив 1947 АД официално спечели концесията за стадион

...
ПФК Спартак Пловдив 1947 АД официално спечели концесията за стадион
Коментари Харесай

Официално: Спартак Пловдив получи концесията на стадион Тодор Диев

ПФК Спартак Пловдив 1947 АД публично завоюва концесията за стадион " Тодор Диев ", оповестиха от клуба. Предвижда се във допустимо най-близко бъдеще клубът да се снабди с извънредно съвременна спортна база. 
Протоколът на комисията на община Пловдив към този момент е подписан и днес кметът на града инж. Иван Тотев е издал заповед за сключване на концесионния контракт в законовия период. Това действително ще стане факт след встъпването в служба на новия кмет на град Пловдив след балотажа в неделя.

" Ръководство на ПФК Спартак Пловдив 1947 благодари на всички, които участваха в този развой. Уверяваме  всички последователи и всички пловдивчани, че незабавно след приемане на строителното позволение ще стартира и действителната реорганизация на стадиона ", се споделя в формалната страница на клуба.
Пространството към стадиона, носещ името на легендата на клуба Тодор Диев, към този момент е разчистено и всички павилиони са отстранени. Предвижда се цялостна замяна на централния терен, създаване на нова поливна система, изработката на два изкуствени терена в южната част, цялостна реорганизация на сегашните трибуни и построяването на напълно нова източна естрада. Ще бъдат направени напълно нови съблекални, както и ново табло и осветяване на оборудването.

Стадионът ще има пет входа за фенове и огромен брой паркоместа, както и обособен вход и паркинг за гостуващи почитатели. Съоръжението ще дава отговор на всички условия на БФС за мачове от Първа лига, каквато е и дълготрайната цел пред тима, който сега се намира в А регионална група. Инвестицията ще е в размер на към 3,5 милиона лв., като съгласно стадионът ще е с към 4000 седящи места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР