ПФК Левски изигра едно от най-силните си гостувания в евротурнирите,

...
ПФК Левски изигра едно от най-силните си гостувания в евротурнирите,
Коментари Харесай

Доминиращ Левски изпусна израелци пред погледа на Майкъл Чорни

ПФК Левски изигра едно от най-силните си гостувания в евротурнирите, само че си потегли с нулево тъждество от Израел. „ Сините “ бяха посетители на Апоел Беер Шева в първата среща от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Реваншът е в четвъртък от 20:00 ч. на стадион „ Георги Аспарухов “.

Пред погледна на един от някогашните притежатели на българския клуб – Майкъл Чорни, левскарите преобладаваха над своя противник и насочиха 5 удара към вратата. Тимът, воден от Николай Костов, приключи с 58% владеене на топката, а гредата попречи на Ивелин Попов да се разпише безусловно в последните секунди на дуела.

Чорни бе в една от ложите на стадион „ Търнър “ в комапнията на някогашния президент Тодор Батков, сегашния Наско Сираков, изпълнителния шеф Даниел Боримиров, както и на треньора, който финален стана първенец с отбора – Емил Велев. На дуела участваха над 9000 фенове, като припомняме, че българският клуб имаше възбрана за своя агитка. Въпреки това се чуваха възгласи „ Левски, Левски “ от трибуните.

 Снимка: Facebook

Левски стартира за първи път в своята история с петима бразилци в стартовия състав. Заради травми Костов имаше проблеми със съставянето на защитна четворка. На десния бек стартира Марин Петков, който обаче се контузи в 28-ата минута и бе наложително сменен.

Левски пропусна три чисти положения в лицето на Рикардиньо, Уелтон и Роналдо. Ударът на първия бе отбит от бранител, вторият стреля над вратата, а Роналдо стреля с глава, само че вратарят на домакините Офир Марсиано избави.

 Снимка: ПФК Левски

От своя страна, израелците имаха три удара в срещата, само че Пламен Андреев бе постоянен на вратата си и записа трети следващ мач в евротурнирите със суха мрежа.

След 0:0 против Апоел Беер Шева „ сините “ са в серия от 4 следващи гостувания в Европа без загуба.

 

Старши-треньорът на Левски Николай Костов остана удовлетворен от резултата и показаното от неговия отбор.

„ Казах ви преди мача, че тимът на Апоел с нищо не ни превъзхожда. Направихме доста добър разбор на мача. Подготвихме се добре. Елиминирахме най-опасните играчи на съперника. Не допуснахме доста обстановки пред нашата врата, доста опасностни. И в действителност, за жалост, пропуснахме ние да отбележим. Доволен съм от играчите, от отговорността и дисциплината им. Поздравявам ги за равния мач “

бяха първите думи на наставника.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР