Pfizer вече реализира огромни печалби от своята ваксина срещу COVID-19.

...
Pfizer вече реализира огромни печалби от своята ваксина срещу COVID-19.
Коментари Харесай

Pfizer получи поръчка от САЩ за $5,3 милиарда за лекарството срещу COVID-19

Pfizer към този момент осъществя големи облаги от своята ваксина против COVID-19. Днес по всичко проличава, че компанията е подготвена да тръгне към още един голям пазар на доходи, с помощта на своето перорално антивирусно лекарство Paxlovid. Американските медии цитират оповестената от компанията поръчка за лекарството от държавното управление на Съединени американски щати в размер на 5,3 милиарда $.

Сделката зависи от това на Paxlovid да бъде предоставено или позволение за незабавна приложимост (EUA), или цялостно утвърждение. И все още това наподобява несъмнено, откакто стана ясно, че лекарството понижава обвързваните с COVID-19 хоспитализации и смъртни случаи с съвсем 90% в изпитването на фаза 3.
 Всяка секунда Pfizer, BiоNTech и Moderna печелят по $1000
Всяка секунда Pfizer, BiоNTech и Moderna печелят по $1000

Това излиза наяве от разбор въз основа на калкулации върху докладите на фирмите

Поръчката от страна на Съединени американски щати е за 10 милиона курса на лекуване и идва единствено няколко дни, откакто Pfizer подаде заявление за позволение за Paxlovid за лекуване на възрастни, които неотдавна са диагностицирани с COVID-19 и са изложени на риск от развиване на тежко заболяване.

Pfizer разгласи, че се надява лекуванията с лекарството да стартират още до края на тази година, макар че поради бюрокрацията това евентуално ще се случи през 2022-а.

" Цената, която заплаща държавното управление на Съединени американски щати демонстрира доверието към продукта, в резултат на огромния размер на закупуваните курсове за лекуване ", обявиха от компанията.

Американският президент Джо Байдън разяснява, че е подхванал незабавни стъпки, с цел да обезпечи " задоволително доставки за американския народ ", добавяйки, че лекарството " може да се окаже различен сериозен инструмент в нашия боеприпас, който ще форсира пътя ни за излизане от пандемията ".

Той обаче акцентира, че към момента имунизациите са ключът към превъзмогването на COVID-19, като прикани родителите на деца на възраст от 5 до 11 години да се възползват от имунизационната стратегия в страната. Според известия в пресата Съединени американски щати към този момент са подготвени да се застъпят за бустерни ваксини за всички над 18 години.
 Pfizer с хапче против Covid-19, намаляващо риска от хоспитализация с 89%
Pfizer с хапче против Covid-19, намаляващо риска от хоспитализация с 89%

Акциите подскочиха с 11%

Сделката с Pfizer изпреварва неотдавна разширената поръчка на американската администрация за 3,1 милиона курса на лекуване на конкурентния перорален антивирусен препарат на Merck & Co и Ridgeback - Biotherapeutics, на стойност 2,2 милиарда $, която беше оповестена по-рано този месец. Лекарството на Merck към този момент е утвърдено във Англия под името Lagevrio.

На първо четене, данните за лекарството на Pfizer наподобяват малко по-обнадеждаващи от тези на Merck и Ridgeback, които демонстрират 50% понижен риск от хоспитализация или гибел.

Иначе, сходно на Merck, от Pfizer също се съгласиха да дават безвъзмезден лиценз за своя орален антивирусен препарат, който ще може до докара до ноу-хау за произвеждане на Paxlovid от други производители на медикаменти с по-ниска цена за разпространяване в 95 страни с по-ниски приходи.
 Pfizer ревностно пази тайната формула на имунизацията си, която ще им донесе $36 милиарда доходи през 2021-а
Pfizer ревностно пази тайната формула на имунизацията си, която ще им донесе $36 милиарда доходи през 2021-а

Pfizer-BioNTech популяризира максимален брой ваксини против Covid
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР