Pfizer“ отложи доставката на нови партиди от своята за осем

...
Pfizer“ отложи доставката на нови партиди от своята за осем
Коментари Харесай

Pfizer забавя доставките на ваксини за 8 държави от ЕС

„ Pfizer “ отсрочи доставката на нови партиди от своята за осем европейски страни, в това число Испания, съобщи испанското министерство на опазването на здравето през днешния ден, ден откакто Европейски Съюз стартира имунизационната си акция. Испанският клон на „ Pfizer “ осведоми Мадрид в неделя вечерта за забавянето на пратките до осемте страни заради " проблем в процеса на товарене и експедиране " в своя цех в Белгия, се споделя в изказване на здравното министерство. То не прецизира кои европейски страни с изключение на Испания са наранени.
„ Pfizer “ осведоми министерството, че казусът " към този момент е позволен ", само че идната доставка на ваксини " ще закъснее с няколко часа " и ще дойде в Испания във вторник, ден по-късно от предстоящото, се споделя в изказването, съобщи БГНЕС.
 Лекар: Ваксинационната акция е мотив да бъде пилотиран фонд за обезщетение Лекар: Ваксинационната акция е мотив да бъде пилотиран фонд за обезщетение
Ваксинационната акция против Covid-19 е добър мотив в българското опазване на здравето да бъде пилотиран фонд за обезщетение на потърпевши...
Запитан за закъснението, министърът на опазването на здравето Салвадор Ия сподели, че това се дължи на проблем, " обвързван с контрола на температурата " на пратките, който е " ясно закрепен ". Ваксината би трябвало да се съхранява при свръхниски температури от към -70 градуса по Целзий, преди да бъде изпратена до дистрибуторските центрове в особено проектирани хладни кутии, цялостни със изсъхнал лед. След като излезе от склада с ултраниска температура, имунизацията би трябвало да се съхранява при 2 до 8 градуса по Целзий, с цел да остане ефикасна до пет дни.
Предвижда се Испания да получава 350 000 дози от коронавирусната ваксина на Pfizer/BioNTech седмично през идващите три месеца.
Повечето страни от Европейския съюз започнаха имунизационните си акции против вируса този уикенд, стартирайки от възрастни хора, здравни служащи и политици. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР