Pfizer Inc и BioNTech SE заявиха, че реалните данни от

...
Pfizer Inc и BioNTech SE заявиха, че реалните данни от
Коментари Харесай

Ройтерс: Ваксината на Пфайзер е ефективна за предотвратяване на асимптоматични инфекции

Pfizer Inc и BioNTech SE обявиха, че действителните данни от Израел сочат, че тяхната ваксина против Covid-19 е 94% ефикасна за попречване на асимптоматични инфекции, което значи, че имунизацията може доста да понижи предаването на вируса, предава " Ройтерс ".

Компаниите също обявиха, че последният разбор на израелските данни демонстрира, че имунизацията е била 97% ефикасна за попречване на симптоматични болести, тежки болести и гибел. Това главно подхожда на 95% резултатност на Pfizer и BioNTech, обявена от последния стадий на клиничното изпитване на имунизацията през декември.

Анализът също по този начин демонстрира действителни доказателства за успеваемостта на имунизацията против мощно инфектиран вид на Covid-19, открит за първи път във Англия, прочут като B.1.1.7. Повече от 80% от тестваните мостри, когато е бил осъществен анализът, са били точно от този вид.

В Израел имаше единствено стеснен брой инфекции, породени от по този начин наречения южноафрикански вид - прочут като B.1.351 - по този начин учените не са били в положение да оценят успеваемостта на имунизацията против него.

Израел е водещ в света във връзка с имунизацията, частично заради съглашение за шерване на данни с Pfizer и BioNTech. Към сряда, към 55% от неговите девет милиона поданици са получили най-малко една доза от имунизацията Pfizer / BioNTech, съгласно данните на Министерството на здравеопазването, а 43% са получили и двете дози.

Според разбора, неимунизираните лица са имали 44 пъти по-голяма възможност да развият знаменателен Covid-19 и 29 пъти по-вероятно да умрат от Covid-19 от тези, които са получили имунизацията.

Данните, събрани сред 17 януари и 6 март, към момента не са рецензирани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР