Pfizer и BioNTech започнаха клинично изпитване за ваксина срещу Covid-19,

...
Pfizer и BioNTech започнаха клинично изпитване за ваксина срещу Covid-19,
Коментари Харесай

Pfizer и BioNTech започнаха клинично изпитване на ваксина срещу Омикрон варианта

Pfizer и BioNTech започнаха клинично изпитване за ваксина против Covid-19, особено за разновидността Омикрон, оповестиха в известие за пресата във вторник, оповестява CNN

Проучването ще оцени имунизацията за сигурност, търпимост и равнището на имунния отговор, както като първична серия, по този начин и като бустер доза, при до 1420 здрави възрастни на възраст от 18 до 55 години.

Изследването е разграничено на три групи:

Участниците в първата кохорта са получили две дози от настоящата ваксина Pfizer Covid-19 минимум 90 до 180 дни преди изследването. Те ще получат една или две дози от характерната ваксина Omicron.

Участниците във втората кохорта са получили три дози от настоящата ваксина Pfizer Covid-19 минимум 90 до 180 дни преди изследването. Те ще получат една доза от настоящата ваксина Pfizer Covid-19 или характерната за Omicron ваксина.

Участниците в третата кохорта не са получили ваксина против Covid-19. Те ще получат три дози от характерната ваксина Omicron.

Специфичната ваксина Omicron ще се ползва като доза от 30 микрограма, същата като актуалната ваксина.

„ Докато актуалните проучвания и данните от действителния свят демонстрират, че бустерите не престават да обезпечават високо равнище на отбрана против тежки болести и хоспитализация с Omicron, ние признаваме нуждата да бъдем готови при положение, че тази отбрана отслабне с течение на времето и евентуално да помогнем за справяне с Omicron и нови разновидности в бъдеще “, сподели в известието Катрин Янсен, старши вицепрезидент на Pfizer и началник на отдела за проучване и развиване на имунизациите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР