Pfizer и BioNTech съобщиха, че резултатите от клиничните изпитвания показват,

...
Pfizer и BioNTech съобщиха, че резултатите от клиничните изпитвания показват,
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer и BioNTech е безопасна за деца на възраст 5-11 г.

Pfizer и BioNTech оповестиха, че резултатите от клиничните изпитвания демонстрират, че тяхната коронавирусна ваксина е "безопасна, добре търпима " и провокира "здрав " имунен отговор при деца на възраст 5-11 година

Компаниите прибавят, че скоро ще изискат регулаторно утвърждение. Ваксината ще се ползва в по-ниска доза, в сравнение с за хора над 12 години, се споделя в изказване на фирмите.

„ При участници на възраст от 5 до 11 години имунизацията е безвредна, добре понасяна и демонстрира постоянни обезвреждащи реакции на антитела “, обявиха в взаимно изказване американският колос Pfizer и неговият сътрудник от Германия. Те възнамеряват да предадат данните от своите проучвания на регулаторните органи в Европейския съюз, Съединени американски щати и по света „ допустимо най -скоро “.

Резултатите от изпитването са първите по рода си за деца под 12 години. В момента към момента продължава изпитването на имунизацията на Moderna за деца на възраст от 6 до 11 години. Ваксините на Pfizer и Moderna към този момент се ползват на подрастващи над 12 години и пълнолетни в страни по целия свят. Въпреки че децата се смятат за по-малко изложени на риск от тежък ковид, има опасения, че мощно заразният вид Делта може да докара до по -сериозни случаи.

Ваксинирането на деца също се преглежда като ключ към запазването на учебните заведения отворени и и като опция за прекратяването на пандемията.

„ Ние сме нетърпеливи да разтеглим отбраната, която имунизацията дава, към това по-младо население “, сподели изпълнителният шеф на Pfizer Алберт Бурла, отбелязвайки, че „ от юли случаите на COVID-19 в Съединени американски щати са се нараснали с към 240% “.

Децата във възрастовата група от 5 до 11 години са получили двудозова ваксина от 10 микрограма в изследването, спрямо 30 микрограма за по-възрастните възрастови групи, оповестяват фирмите.

Инжекциите са направени в интервал от 21 дни. Дозата от 10 микрограма е „ деликатно подбрана като желана доза за сигурност, търпимост и имуногенност “ за тази възрастова група, се споделя в изказването на фирмите.

Страничните резултати са „ като цяло сравними с тези, следени при участници на възраст от 16 до 25 години “, гласи още изказването.

Сред най-често съобщаваните странични резултати в предишното са били болежка и отичане на мястото на инжектиране, както и главоболие, настинка и тресчица.

Израел към този момент е дал особено позволение за имунизиране на деца на възраст 5-11 години, които са "изложени на забележителен риск от съществено заболяване или гибел " от ковид, употребявайки препарата на Pfizer в по-ниската доза.

Pfizer и BioNTech също тестват имунизацията си върху бебета на възраст от шест месеца до две години и върху деца на възраст от две до пет години. Важните резултати от тези тествания се чакат през четвъртото тримесечие на тази година, оповестяват фирмите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР