Pfizer и BioNTech обявиха, че са разработили нова ваксина, специално

...
Pfizer и BioNTech обявиха, че са разработили нова ваксина, специално
Коментари Харесай

Pfizer/BioNTech разработиха ваксина специално за Омикрон

Pfizer и BioNTech оповестиха, че са създали нова ваксина, особено за разновидността Омикрон на COVID-19, написа CNN, представен от Dariknews.

Те започват клинични проучвания, които да потвърдят нейната сигурност и успеваемост, както и какъв имунен отговор провокира медикаментът - както като първична ваксина, по този начин и като бустерна доза.

Кунчев разгласи при какви условия ще се стягат Коронавирус ограниченията на национално равнище

Ваксината ще бъде тествана измежду 1420 здрави възрастни на възраст от 18 до 55 години, допълниха от двете компании.

Изследването е разграничено на три групи: Участниците в първата група са получили две дози от настоящата ваксина на Pfizer минимум 90 до 180 дни преди изследването. Те ще получат и една или две дози от характерната ваксина за Омикрон.

Участниците във втората група са получили три дози от настоящата ваксина Pfizer минимум 90 до 180 дни преди изследването. Те ще получат една доза от новия препарат за Омикрон.

Коронавирус картата на България: Само две области не са в тъмночервено

Участниците в третата група не са получили ваксина против COVID-19. Те ще получат три дози от характерната ваксина Омикрон.

Новата ваксина ще се ползва като доза от 30 микрограма, която е същата като актуалната ваксина против COVID-19.

Компаниите също по този начин акцентират, че хората, които са получили бустерни дози от актуалната ваксина, " поддържат високо равнище на отбрана против Омикрон, изключително против тежки болести и хоспитализация ".

Ново лабораторно изследване за предпечат допуска, че антителата против разновидността на ковид Omicron остават постоянни четири месеца след третата доза от имунизацията Pfizer/BioNTech.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР