Pfizer е започнала лабораторни тестове за безопасност на ново хапче

...
Pfizer е започнала лабораторни тестове за безопасност на ново хапче
Коментари Харесай

Pfizer тества хапче срещу коронавируса

Pfizer е почнала лабораторни проби за сигурност на ново хапче за лекуване на ковид, което може да се употребява при първи признаци на болестта, съобщи Bloomberg.

Ако опитите са сполучливи, лекарството ще може да се предписва при започване на инфекцията, с цел да блокира репликацията на вируса, преди положението на пациентите да се утежни. Действието на медикамента се основава на свързване на хапчето с ензима протеаза. Подобни лечения са ефикасни при лекуването на други вируси, в това число ХИВ и хепатит С.

„ Предвид метода, по който SARS-CoV-2 мутира и продължаващото световно влияние на COVID-19, наподобява евентуално, че ще е от решаващо значение достъпът до лечебни благоприятни условия както в този момент, по този начин и след пандемията “, счита Микаел Долстен, основен теоретичен шеф на Pfizer.

Новият протеазен инхибитор към този момент се тества върху хора и е второто лекарство, което американската фармацевтична компания подлага на тествания, паралелно с друго, което се ползва интравенозно на приети в болница пациенти.

Ако процесът премине добре, Pfizer може да стартира комбинирани пробни етапи 2 и 3 през второто тримесечие на 2021 година, което ще разреши на компанията да кандидатства за незабавно утвърждение на хапчето до края на годината. По думите на Долстен лекарите евентуално ще го предписват за банкет по два пъти дневно.

Едно от най-големите му преимущества е, че е ефикасно против разнообразни коронавируси, в това число SARS и MERS.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР