Pfizer/BioNTech обявиха, че са готови с подобрената си ваксина срещу

...
Pfizer/BioNTech обявиха, че са готови с подобрената си ваксина срещу
Коментари Харесай

Pfizer/BioNTech са готови с ваксината за Омикрон, тестват я

Pfizer/BioNTech оповестиха, че са подготвени с усъвършенстваната си ваксина против COVID-19, която ще е ефикасна и против „ Омикрон “. Вече стартират и клиничните тествания на препарата.

Проучването ще ревизира сигурността, поносимостта и равнището на имунитет на имунизацията, като тя ще се тества както като първа ваксина, по този начин и като бустерна доза.

В изпитването ще вземат присъединяване 1420 възрастни от 18 до 55 години. Участниците са разграничени на три обособени групи. Първата ще има сложени две дози от имунизацията на компанията минимум 90 до 180 дни преди изследването. Те ще получат новата ваксина като бустер.

Втората група са с три дози от актуалната ваксина на Pfizer/BioNTech, като ще получат новата ваксина под формата на четвърта игла или нов бустер. Третата група е построена единствено от хора без предходна имунизация, като на тях ще бъдат сложени три дози от имунизацията против „ Омикрон “.

От фирмите твърдят, че всички хора, които досега са се ваксинирали с три дози от към този момент съществуващата ваксина, имат високо равнище отбрана против „ Омикрон “, изключително против тежко заболяване и хоспитализация.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР