Пфайзер вероятно ще получи разрешение за спешна употреба на ваксините

...
Пфайзер вероятно ще получи разрешение за спешна употреба на ваксините
Коментари Харесай

Ваксината на Пфайзер - разрешена и за бебета?

Пфайзер евентуално ще получи позволение за незабавна приложимост на имунизациите й за бебета. Вчера компанията е подала молба пред лекарствената организация на Съединени американски щати да позволи незабавна приложимост на създаваната от предприятието ваксина при деца на възраст от 6 месеца до 4 години, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

В случай, че организацията по медикаментите даде разрешението си, имунизацията на Пфайзер ще стане първата утвърдена за потребление в Съединени американски щати при деца от тази възрастова група. Молбата е за в началото позволение на имунизация с две дози, само че се чака след време общоприетата процедура да включва три дози, посочи предприятието.

Пфайзер/Бионтех тества доза от 3 микрограма от своята ваксина при тази възрастова група. Децата на възраст от 5 до 11 години получават доза от 10 микрограма, а навършилите 12 години - 30 микрограма.

Разрешаването на използването на имунизацията при най-малките може да помогне на обезпокоените родители, които трябваше да се изправят пред карантини и затваряне на предучилищните центрове и детските градини, отбелязва Ройтерс.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР