Пфайзер ще достави на ЕС допълнително 50 милиона дози ваксина

...
Пфайзер ще достави на ЕС допълнително 50 милиона дози ваксина
Коментари Харесай

ЕК: Пфайзер ще достави на ЕС допълнителни 50 млн. дози ваксина до юни

" Пфайзер " ще достави на Европейски Съюз в допълнение 50 милиона дози ваксина против коронавирус до края на юни, заяви през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя добави, че през днешния ден стартират договарянията с този производител за доставка на 1,8 милиарда дози ваксина през 2022-2023 година. По нейните думи се чака договарянията да завършат бързо.

Фон дер Лайен добави, че производителят ще достави в Европейски Съюз до юли общо 250 млн. дози, като спомагателните 50 млн. ще бъдат разпределени сред страните съгласно броя на популацията. Досега страните от Европейски Съюз са получили общо 126 милиона дози ваксина от всички утвърдени производители.

Имунизираните в Европейски Съюз към този момент са 100 милиона, като една четвърт от тях са получили по две дози ваксина, означи ръководителят на Европейска комисия. По нейните думи вчерашното решение на " Джонсън и Джонсън " краткотрайно да прекрати доставките на ваксина поради случаи на тромбози демонстрира какъв брой уязвима цел си е сложил в Европейски Съюз ваксинираните до края на лятото да бъдат 70 на 100 от пълнолетното европейско население.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР