Певицата Софи Маринова няма да влезе в затвора, разбра България

...
Певицата Софи Маринова няма да влезе в затвора, разбра България
Коментари Харесай

Софи Маринова отърва затвора заради кълченето върху Скалните гъби

Певицата Софи Маринова няма да влезе в пандиза, разбра " България Днес "!

Преди месец фолкфурията пусна най-новата си ария, чийто клип е сниман върху предпазения обект Каменни гъби край Кърджали.

След инспекция на вестника в Наказателния кодекс по силата на член 278, засягащ обругаването и повреждането на естествени предпазени обекти, ромската перла трябваше да се раздели със свободата си за 2 години. Това обаче не се случи.

" Няма установено нарушаване, защото органите на реда в местността не са видели персонално с очите си Маринова върху Скалните гъби. Затова няма по какъв начин да бъде глобена по никакъв метод ". Това разяснява пред " България Днес " чиновник на държавно ловно стопанство " Женда ", което стопанисва естествената забележителност.

Според кодекса, в случай че не са породени обилни вреди, само че има такива, лицето може да бъде санкционирано с 20 хиляди лева

Самата Маринова удостовери, че видеото на песента й е снимано точно при скалните формирания.

След скандалните разкрития от локалната ревизия по околната среда направили инспекция, която не открила увреждания на естествения феномен.

Режисьорът на клипа Люси Иларионов показа пред " България Днес ", че се натъкнал на местността напълно инцидентно и не знаел, че била естествена забележителност.

" Дори не подозирах, че е предпазена забележителност. Там няма нито загради, нито камери, нито табели. Мисля, че Софи направи доста добра реклама на региона и в този момент повече хора ще посещават Скалните гъби. Софка свърши работата на Министерството на културата ", разяснява Иларионов.

По мотив огражденията в местността от ловното сдружение споделиха, че са си свършили работата и има сложени ограждения и табели, които да стопират хората да се катерят по масивите. " Има си табели и всичко, което би трябвало да се знае. Има и защита на целия регион, в случай че тя хване на място причинителите, те ще дават отговор пред закона! Ако ли не, няма какво да се направи ", разяснява служителят на ДЛС " Женда ".

В клипа, озаглавен " Мили, благи ", взима присъединяване и дългогодишният любим на Софи Тодор Давидов-Гринго. Той дружно със своята обичана също скача по скалните масиви, което значи и че също би трябвало да дава отговор пред закона. Само преди няколко месеца Гринго излезе от пандиза, където прекара 10 месеца. Той бе задържан и се призна за отговорен за рекетиране на айтоски предприемач.

Природният феномен е предпазен от 1974 година, а забележителна човешка интервенция може да заплаши скотски типове като орел змияр, египетски лешояд и испанско каменарче.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР