Певицата Селин Дион, притесняваща от години феновете си с ужасяващия

...
Певицата Селин Дион, притесняваща от години феновете си с ужасяващия
Коментари Харесай

А СЛАВИ КОГА? Селин Дион разкри от каква жестока болест страда, отмени всички концерти

Певицата Селин Дион, притесняваща от години почитателите си с ужасяващия си, анорексичен външен тип, призна в прочувствено известие, че се бори с рядко неврологично заболяване. Това постанова и анулация на плануваните за 2023 година концерти.

Чрез видео, оповестено в профила си в инстаграм, певицата разкри диогнозата си, с което поставя завършек на безбройните медийни спекулации. Може би някои някогашни наши политици могат да се поучат от нейната храброст, до момента в който дрънкат глупотевини от диванчетата си в обществените мрежи, а може и да не им стигне кураж.

" Не бях подготвена да опиша всичко преди, само че в този момент съм. Отдавна имам проблеми със здравето, и за мен е в действителност мъчно да да се изправя против тези провокации и да приказвам за всичко, през което преминавам. Наскоро ме диагностицираха с извънредно рядко неврологично заболяване, наречено Синдрома на скования човек (Stiff person syndrome), което се среща в 1 човек на милион. И въпреки към момента да учим това рядко положение, към този момент знаем, че на него се дължат всички конвулсии, които получавах ", споделя певицата във видео обръщанието си.



През февруари 2023 година Селион Дион трябваше да стартира европейското си турне. Концертите от пролетното турне ще бъдат пренасрочени за 2024 година, а 8 от шоутата през лятото на 2023 година са анулирани.

С огромна горест певицата приказва за обстоятелството, че концертите ѝ ще бъдат пренасрочени или анулирани, само че това е належащо, с цел да насочи цялата си мощ и сила към лекуването.

В умозаключение певицата благодари за всички окуражаващи известия, които е получила от почитатели и с неспокойствие чака момента, в който още веднъж ще се срещне с публиката.

Stiff-person syndrome (SPS, Синдром на скования човек) е рядко и нелечимо неврологично автоимунно заболяване. Характеризира се с променлива мускулна вдървеност и нараснала сензитивност към звук и досег. Заболелите постоянно имат неестествена поза, постоянно прегърбена и неподвижна, а с придвижване на болестта губят дарба да вървят или да се движат въобще, от време на време и да приказват.

Заболяването се среща два пъти по-често при дами, в сравнение с при мъже. Лечението на синдрома е многофакторно - с медикаменти против тревога, мулкулни релаксанти, анти-конвулсанти и болкоуспокояващи. Макар и нелечимо, с вярната терапия признаците могат да бъдат следени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР