Певицата Сантра сподели мнението си за проблема с домашното насилие.

...
Певицата Сантра сподели мнението си за проблема с домашното насилие.
Коментари Харесай

Сантра: Не е мъжко да удряш. Мъжко е да си грижовен и да създадеш добър дом

Певицата Сантра показа мнението си за казуса с домашното принуждение. Повод бе казусът с убийството на Евгения от брачна половинка й Орлин Владимиров.

" Този човек си е палач явно. Изключително огромна покруса, доста скърбя за това, че се е случило. Такива неща се случват на всички места по света, освен в България. Искам да кажа нещо за домашното принуждение като цяло. Не единствено мъжете упражняват домашно принуждение. Насилието идва и от двата пола. Това е значимо и някакси го пропущаме. По никакъв метод не желая да омаловажа дамите, които са жертва на домашно принуждение, само че би трябвало да имаме поради, че насилието си е принуждение във всяка форма ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия "

" За мен е доста значимо да обърна внимание на нещо при майките. Не е мъжко да удряш. Не е това мъжеството. Един мъж е по-скоро мъж когато е грижлив, когато основава добър дом, когато се грижи за фамилията си, когато го закриля както душевен, по този начин и физически. Аз непрекъснато съм по детски площадки и виждам постоянно обстановки, в които постоянно момчета удрят момиченца поради някаква играчка. Майките нормално споделят - " дай тука тази играчка и се махни ". Но не адресират казуса с това, че това момче е блъснало момичето. В такива случаи майките не би трябвало единствено да разтърват, а да му кажат, че това не е разрешено и не би трябвало да удрят друго дете. Извинението даже не е толкоз значимо. Много постоянно в домашното принуждение мъжът удря един пестник и споделя - " скърбя ". Не, извинението не прави работа. Трябва да се обърне внимание на самото деяние и това деяние да бъде прекратено още до момента в който се прави. Не става единствено с говорене, а да го хванете от ранна детска възраст и да прекратите ", счита още Сантра.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР