Певицата Пола Абдул е подала съдебен иск срещу бившия си

...
Певицата Пола Абдул е подала съдебен иск срещу бившия си
Коментари Харесай

Пола Абдул обвинява продуцент в сексуално посегателство

Певицата Пола Абдул е подала правосъден иск против някогашния си началник Найджъл Литгоу, продуцент на шоуто " Американ айдъл ", като го упреква в два случая на полово посягане, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на информационните организации.

В жалбата, импортирана в петък във Върховния съд на окръг Лос Анджелис, носителката на премия " Грами " твърди, че британецът " е бил наясно ", че държанието му е " несвоевременно и даже незаконно ", написа " Дедлайн ".

Абдул, която е на 61 години, е измежду първите членове на журите в хитовото телевизионно шоу от 2002 до 2009 година, а 74-годишният Литгоу е един от изпълнителните му продуценти, напомня ДПА.

Двамата работят дружно и няколко години по-късно, когато Пола Абдул се причислява към журито на предаването " Мислиш си, че можеш да танцуваш ". Литгоу е негов основател, продуцент, а също взе участие и като член на журито.

В подадения правосъден иск изпълнителката на " Стрейт ъп " (Straight Up) твърди, че той я нападнал за първи път в асансьор по време на районни прослушвания за един от първите сезони на " Американ айдъл ".

Абдул съумяла да го отблъсне и да избяга, се показва в документа, представен от списание " Пийпъл ". Тя обаче предизвестила Литгоу, че държанието му е недопустимо, а по-късно се свързала и с негови представители, с цел да ги осведоми за случилото се.

Накрая решила да не подхваща дейности от боязън да не бъде уволнена от шоуто, се споделя още в правосъдния иск.

Пола Абдул твърди също, че е получавала по-ниско възнаграждение от сътрудниците си мъже в предаването и е била " обект на непрекъснати насмешки, оскърбление и тормоз ".

Вторият случай на полово посягане от страна на Литгоу бил през 2015 година, когато певицата е член на журито в " Мислиш си, че можеш да танцуваш ", се показва в подадената тъжба.

Инцидентът станал по време на вечеря в дома на продуцента, на която тя участвала, мислейки, че това е професионална покана. Той притиснал певицата, до момента в който тя седяла на дивана. Според документа Литгоу " се е опитал да я целуне, заявявайки, че двамата ще бъдат отлична " авторитетна двойка ".

В желае си Пол Абдул показва също, че е станала свидетелка по какъв начин Найджъл Литгоу опипва една от нейните асистентки през същата година. Жената, наречена Ейприл в документа, " не се е съгласила " с сходно държание, се споделя още в него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР