Певицата Марая Кери ще бъде обявена за Икона“ на предстоящите

...
Певицата Марая Кери ще бъде обявена за Икона“ на предстоящите
Коментари Харесай

Връчват наградата „Икона" на Billboard на Марая Кери

Певицата Марая Кери ще бъде оповестена за „ Икона “ на идните музикални награди на Билборд („ 2019 Billboard Music Awards ”).

Марая Кери реализира рекордни триумфи още с дебюта си през 1990 година с едноименния си студиен албум. През идващите три десетилетия тя оглавява и господства в класациите по целия свят, песните ѝ стават не просто шлагери, а бележат развиването и задават посока в цялата поп просвета.

        View this post on Instagram                      

A post shared by Billboard Music Awards (@bbmas) on Apr 11, 2019 at 6:01am PDT

Марая Кери ще бъде специфичен посетител на 3-часовата гала, която ще се предава онлайн, като като се изключи че ще излезе да получи премията, ще изнесе и рецитал с някои най-големите си шлагери.

Водеща на музикалните награди на Билборд ще бъде певицата Кели Кларксън. Церемонията ще се организира в гранд хотел сцена „ MGM “ в Лас Вегас на 1 май, а на сцената ще излязат някои от най-актуалните актьори сега.

        View this post on Instagram                      

A post shared by Billboard Music Awards (@bbmas) on Feb 28, 2019 at 8:00pm PST

Марая Кери оглавява чартовете на Билборд още с дебютния си албум през 1990 година – " Mariah Carry ". В  забележителната си кариера тя има 18 сингъла, станали номер едно в класацията на Билборд – „ Billboard Hot 100 “, като 17 от тях, са написани от самата Марая. Рекорд, непостижим до този миг от различен солов реализатор.

Марая Кери е измежду на сполучливите изпълнителки на всички времена с повече от 200 милиона продадени албума (включително шест албума, които стават номер едно в Billboard 200), повече от всеки различен солов реализатор в музикалната история. Песните в съвсем всички планове са написани от нея или в съавторство с други създатели.

Марая Кери е певица, композитор и продуцент, притежател на редица награди Грами, 21 оценки на Американските музикални награди, притежател на премията на Билборд „ Артист на десетилетието “, отличена е с премията „ Най-успешна изпълнителка на хилядолетието “ на Световните музикални награди, са единствено част от оценките в кариерата ѝ досега.

Изключителният ѝ вокален диапазон от 5 октави, композиторски и продуцентски гений, я трансформират в една от музикалните икони на международната сцена.

        View this post on Instagram                      

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on Mar 30, 2019 at 2:04pm PDT

През декември, 2018 година последният ѝ студиен албум, озаглавен “Caution ”, се трансформира в осмия № 1 албум на Марая Кери, оглавил класацията на Билборд за продажба на албуми „ Top R&B/Hip-Hop “, а коледната ѝ класика " All I Want for Christmas Is You " с изключение на, че е измежду най-продаваните песни на физически притежател (CD), за поредна година през 2018-а стана най-стриймваната коледна ария в Spotify.

Носители на премията „ ICON “ са Джанет Джексън, Шер, Нийл Даймънд, Селин Дион, Дженифър Лопес, Принс и Стиви Уондър.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР