Певицата Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана и още четирима души

...
Певицата Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана и още четирима души
Коментари Харесай

Обвиниха певицата ЛиЛана и още четирима за злоупотреби с евросредства

Певицата Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана и още четирима души са упрекнати заучастие в проведена незаконна група за нелегално асимилиране на европейски средства по стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “.

Те са арестувани на 25 април 2020 година при профилирана интервенция на Столична дирекция на вътрешните работи и ДАНС, под управлението и наззора на Специализираната прокуратура . При осъществените дейности по следствието от следователи от отдел „ Следствен “ при Специализираната прокуратура са конфискувани сървъри, компютри и други доказателства за незаконната активност.

Според събраните доказателства групата е работила от 2016 година Няколко компании, следени от нея (повечето от които без действителна стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на еднакъв програмен продукт от юридическо лице, записано в чужбина - което също не е осъществявало комерсиална активност.

Реално софтуерът е бил добит с финансиране по европрограмата от настоящо българско сдружение, което го е предоставило за „ прилагане “ на разследваните компании.

На трима от упрекнатите за присъединяване в групата е наложено задържане до 72 часа . Днес, 26 април 2020 година, Специализираната прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд да дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях. На другите двама упрекнати са взети парични гаранции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР