Певицата, която харесват феновете и на поп фолка, и на

...
Певицата, която харесват феновете и на поп фолка, и на
Коментари Харесай

Наша известна попфолк певица днес става на 49 години, няма да й ги дадете!

Певицата, която харесват почитателите и на поп фолка, и на българската сцена, Таня Боева, през днешния ден навършва 49.

Родената в Тополовград, само че израснала в Димитровград изпълнителка още през 90-те години печели награди и става една от огромните звезди на фестивала " Златния Орфей “ в този интервал. Първият ѝ албум, който излиза през 1997 година е единствено с поп песни. Две години по-късно тя решително влиза в поп фолка, който в този интервал претърпява голям напредък.

В същата 1999 година Таня Боева се дами за композитора и аранжор Михаил Бургуджиев, от който има един наследник – Росен. По-късно фамилията се разпада, а певицата твърди, че е подложена на ужасяващ тормоз от някогашния си брачен партньор и татко му, който е прочут предприемач.

Боева неотдавна разгласи завръщането си на сцената след 5 години пауза, в която тя безусловно се е крила от бащата на детето си. Певицата не спести рецензиите си към органите на властта. По думите ѝ, в България човек би трябвало да бъде пребит или погубен, с цел да се задейства държавната машина и да реализира някаква правдивост и отбрана на онеправданите.

Твърди се, че Таня Боева е първата българска поп фолк певица, получила финансова премия за специфични заслуги и принос в изкуството от Министерството на културата през предходната година. В изявление за bTV тя опроверга тази информация. " Никой не ми се е обадил от министерството, научих за тази премия от медиите. Ако има премия – очаквам си я “, сподели Боева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР