Певицата е изборът за личност на годината на списание Тайм.

...
Певицата е изборът за личност на годината на списание Тайм.
Коментари Харесай

Да разтърсиш земята - защо Тейлър Суифт

Певицата е изборът за персона на годината на списание " Тайм ". Така тя оглави една от най-престижните годишни ранглисти - позиция, към която се стремят водачи от целия свят с безспорни достижения и голямо въздействие върху живота на човечеството.

Американската изпълнителка Тейлър Суифт стана първият представител на сферата на изкуството, разгласен за " Личност на годината " съгласно списание " Тайм ".

С това отличие Суифт наследи като Барак Обама, Грета Тунберг, Илън Мъск и Володимир Зеленски.

Според списанието тя е заслужила премията поради триумфа си като актьор, само че какъв в действителност е той?



За " Личност на годината " се избират събитие или човек, оказали най-голямо въздействие върху световните събития през миналата година. Главният редактор на списанието показва, че оценката постоянно се присъжда на държавни глави или титани на промишлеността, само че " Тейлър Суифт е намерила метод да премине границите и да бъде източник на светлина ". Тази година тя съумя да изпревари осем други кандидати, измежду които бяха крал Чарлз III и куклата Барби.



През миналата година 12-кратната носителка на премия " Грами " направи възторг в международен мащаб и това е една от основните аргументи да заслужи оценката. Турнето на Суифт ``Eras " се трансформира в именито. То счупи върхове, а благодарени на приходите от него 33-годишната изпълнителка към този момент е милиардер.



След като почитатели в продължение на часове чакаха, с цел да се снабдят с билети в предварителната продажба, цените на билетите от 49 до 449 щатски $ скочиха внезапно, достигайки стойност от 28 хиляди щатски долари, което докара доведе даже до намесата на управляващите в Съединени американски щати.

От компанията за продажба на билети излязоха с позиция, че търсенето на билети за Суифт " би могло да изпълни 900 стадиона ". Един от концертите на изпълнителката в Сиатъл провокира даже " земетресение " с магнитуд 2,3 по Рихтер. Събитието изуми както почитатели, по този начин и сеизмолози. Земята се раздрусва толкоз мощно, че околните сеизмометри записали сигнали, еквивалентни на земетресение.



Освен невероятни триумфи с турнето и големи облаги от продажба на билети, тя реализира и върхове с стартирането на филм за него. Лентата реализира невиждани триумфи на фона на продължаващите протестни дейности на екранни артисти в Съединени американски щати и събра над 126 милиона $ през премиерния си уикенд.
Списание " Тайм " подреди Суифт до Елвис Пресли, Майкъл Джексън и Мадона, а като създател на песни я съпостави с Боб Дилън, Пол Маккартни и Джони Мичъл. Според изданието, достиженията на попзвездата са толкоз многочислени, че изброяването им наподобява съвсем безсмислено.

Прогнозите са, че нейното грандиозно турне с 66 концерта в Северна и Южна Америка, ще се трансформира в най-голямото за всички времена. Анализаторите приказват за " резултата Тейлър ", а политици от Тайланд, Унгария и Чили я молят да свири в техните страни. 2023 година е годината, в която звездата реализира най-големите триумфи в кариерата си - освен в музиката, само че и в позицията си на занаятчия на описа на актуалната ера.

Светът - или най-малко немалка част от него - през цялата минала година гледаше и следеше изявите й, плачеше, танцуваше и пееше дружно с нея, припадаше, обикаляше игрища и киносалони, позволяваше на творбите ѝ да станат част от живота им. За Суифт това е връх. " Това е най-голямата горделивост и благополучие, които в миналото съм изпитвала, както и най-голямата креативна задоволеност и независимост, които в миналото съм имала ", споделя тя.



2023 година несъмнено може да бъде наречена годината на Тейлър Суифт, като певицата към този момент беше посочена за " Най-интригуваща персона " от списание " Пийпъл ". Певицата Тейлър Суифт сътвори история в класацията за албуми на " Билборд ", класирайки по едно и също време пет свои албума в челната десетка, заяви уеб сайтът на изданието.

Суифт стана първият жив реализатор с сходно достижение в над 60-годишната история на чарта, като единственият различен актьор, класирал пет албума в Топ 10 е Принс, само че това се случва след гибелта му през 2016 година

Турнето " Eras " се чака да реализира същите триумфи и в Европа идващото лято. Концертите ще продължат до 17 август следващата година, а прогнозите са, че европейската част на турнето ще бъде едно от най-големите и известни събития за 2024 година.

Текст: Ния Прелджич
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР