Певицата Деми Ловато обяви, че е небинарна и пожела хората

...
Певицата Деми Ловато обяви, че е небинарна и пожела хората
Коментари Харесай

Певицата Деми Ловато се обяви за небинарна – с местоимения „те/тях“

Певицата Деми Ловато разгласи, че е небинарна и пожела хората да се обръщат с „ те/тях “, вместо с „ тя/нея “. По този метод ще се избегне причисляването към един от двата общоприети пола.

Снимка: Getty Images

„ През последната година и половина се възстановявах и преосмислях себе си “, показа Ловато в новия си подкаст „ 4D with Demi Lovato “. „ И през това време открих, че се разпознавам като небинарна. С това желая публично да трансформира местоименията си на „ те/тях “.

Небинарната полова еднаквост допуска, че индивидът не може или не желае да се причислява към мъжкия или към женския пол. По тази причина обръщенията „ тя “ или „ той “ може да се смятат за обидни и дискриминативни.

Снимка: Instagram/@ddlovato

Деми Ловато не е първата музикална звезда, която се разгласи за небинарна. Преди време носителят на „ Оскар “ Сам Смит също се отхвърли от мъжките си местоимения и пожела всички да се обръщат към него с „ те “.

Други известни небинарни звезди са актьорите Джонатан Ван Нес, Руби Роуз и Били Портър. Небинарността няма значение за половата ориентировка. Най-отличителното при тях е, че отхвърлят да се преценяват с клишетата и нормите, наложени за който и да е от двата пола.

Още за Деми Ловато може да прочетете на уеб страницата:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР