Певицата Белослава Йонова вече е с повдигнато обвинение за шофиране

...
Певицата Белослава Йонова вече е с повдигнато обвинение за шофиране
Коментари Харесай

Обвиниха Белослава за 1,25 промила алкохол

Певицата Белослава Йонова към този момент е с повдигнато обвиняване за шофиране с 1,25 промила алкохол в количеството издишан въздух. Дрегерът, с който е била тествана от служители на реда от Шесто софийско районно ръководство, е бил калиброван, т.е. – минал е механически обзор според метрологичните условия, научи “Труд news ”.

Информацията, че Белослава е подведена под наказателна отговорност бе доказана през вчерашния ден от Софийска районна прокуратура. Известната поп изпълнителка бе засечена в кв. “Княжево ” от патрул към 4,30 ч сутринта на 11 юли след рождения є ден, когато отишла да пазари в денонощен магазин. Направен є е полеви тест с дрегер и тъй като тя е отказала да даде кръв за проба, досъдебното произвеждане е формирано по резултатите от уреда на служителите на реда. На Белослава не е наложена мярка за неотклонение, защото тя няма други нарушавания или крими досие и няма заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение. Дори и да получи присъда, автомобилът є не предстои на лишаване в интерес на страната (той и министър председателят Николай Денков не може да се научи, че това не конфискация – б. р), защото този закон влезе в действие на 8 август, а въпросът с Белослава ще се взема решение по по-благоприятния за обвинената текст от Наказателен кодекс.

От 2016 година законодателството в България бе променено по този начин, че резултатите от полевите проби за алкохол и опиати се признават за равностойни на лабораторните проучвания. Но до момента в който кръвните проби за алкохол излизат най-вече седмица-две, пробите за опиати, които се вършат единствено във ВМА в София и Варна, се чакат от 3-4 месеца до 1 година, има и връх от 14 месеца. Вчера министър председателят Денков даде обещание държавното управление да открие още лаборатории и тези периоди сред двете проби да бъдат съкратени.

“Има две нива на проучване за приложимост на алкохол и опиати. Първото е скрининг – това са полевите проби на полицията, а второ равнище е потвръждение – това са резултатите от лабораторен разбор, изработен от експерти, които разполагат с нужната апартура. Не може единствено по резултати от полеви проби да се вземат медицински, административни, правни и каквито и да е други решения ”, съобщи през вчерашния ден проф. Добрин Свинаров, шеф на клиничната лаборатория в Александровска болница.

Адвокатите поучават всеки водач, засечен с над 1,2 промила алкохол или с позитивен тест за опиати, да упорства пред служителите на реда да го съпроводят до най-близкия медицински пункт, където да даде кръв и урина за проба. Възможно е кръвният разбор да покаже по-ниско наличие на алкохол от 1,2 промила, за което лидерът не би трябвало да бъде съден, а единствено санкциониран. Има и огромна възможност пробата на КАТ за дрога да е реагирал на медикаменти или енергийни питиета, а кръвната проба на индивида да е чиста.

 

trud,bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР