Певица иска санкции заради продажба на инсулин за отслабване. По

...
Певица иска санкции заради продажба на инсулин за отслабване. По
Коментари Харесай

Певица иска санкции заради продажба на инсулин за отслабване

Певица желае наказания поради продажба на инсулин за намаляване. По думите й аптеките би трябвало да бъдат глобявани при нерегламентирана продажба на инсулин.

“Да има наказания за аптекарите, които продават инсулин за намаляване. Хората, които го купуват, би трябвало да дават нужните документи за доказване на заболяването. Иначе доста пациенти страдат поради такива действия ”. Това разяснява певицата Тони Дачева пред “България Днес ”.

Електронните предписания за антибиотици и инсулин за диабет се отсрочват. Промяната трябваше да влезе в действие от 1 октомври, само че са постъпили нови мнения. Не се знае по кое време ще стартира да работи новата разпоредба.

Фармацевтите упорстват, че електронната рецепта би трябвало да се вкара. В последните месеци излязоха редица случаи на злоупотреби с медикаменти посредством задържането им по хранилища и аптеки, а по-късно препродаването им в чужбина.

Мода при отслабването

Проверка на SafeNews сподели, че в действителност не инсулиновите инжекции оказват помощ за отслабването, а други лекарства, които са за лекуване на диабетиците. Те също на инжекции с по този начин познатата “писалка ”. Това е и една от последните моди на богатите в битката с килограмите. Лекарите предизвестяват, че самоволното назначение на инжекции с инсулин може да бъде доста рисково.

Лекари разяснява, че  са извършени голям брой клинични изследвания с някои от въпросните лекарства при пациенти без захарен диабет, само че със затлъстяване. Впоследствие единствено един артикул е регистриран за лекуване на затлъстяване, а не цялата група.

С него се реализира угнетяване на апетита и повишение възприятието за задоволеност при банкет на по–малко количество храна, както и удължение времето на изпразването на стомаха след хранене, като всичко това води до редукция на тегло.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР