Певецът Мирян Костадинов-Miry е изпълнител на рядко използваната у нас

...
Певецът Мирян Костадинов-Miry е изпълнител на рядко използваната у нас
Коментари Харесай

Артистът Мирян Костадинов-Miry за жанра spoken word

Певецът Мирян Костадинов-Miry е реализатор на рядко употребяваната у нас музикална форма - spoken word. Изпълнителят на Inner Demons е измежду първите български актьори, творящи в жанра, признат като обособена категория даже от премиите „ Грами “. 

Spoken word е изпълнителско изкуство, което се основава на думи и се концентрира върху естетиката на словото и интонацията, както и върху модулацията, флексията на гласа. То включва всевъзможен тип  рецитирана лирика, в това число хип-хоп, джаз лирика, обичайни поетични четения и даже комедийни монолози и прозаичност.

В изявление за предаването „ Нещо повече “ Мирян Костадинов изясни, че spoken word идва от бийт прозата: „ За мен беше същинско предизвикателство. Написах един авторски сингъл, който в този момент излезе и концепцията беше да направя нещо в допълнение, което да поддържа смисъла на тази ария, която съм написал. Самата линия сред spoken word и рапа е извънредно тънка. Въпрос на малко повече ритмика е и концепцията на spoken word е да бъде малко по-сериозна, носи повече драматизъм в гласа и положително произнасяне на думите, с цел да се доближи смисълът им. Докато в рапа не се натъртва на вярното произнасяне “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР