Певецът Ламбе Алабаковски е осъден на шест месеца условна присъда

...
Певецът Ламбе Алабаковски е осъден на шест месеца условна присъда
Коментари Харесай

Ламбе Алабаковски получи условна присъда за палежа на културния дом в Битоля

Певецът Ламбе Алабаковски е наказан на шест месеца условна присъда за подпалването на културния център " Ванчо Михайлов " в Битоля.

В ранните часове на 4-ти юни артистът Ламбе Алабаковски подпали входната врата на българския клуб " Иван Михайлов ". От фрагментите ясно се вижда по какъв начин Алабаковски идва с велосипед и по-късно изсипва запалителна течност пред входа на клуба. От видеото излиза наяве, че самият той е леко потърпевш при опожаряването. Няколко дни след осъществяването на закононарушението той се съобщи на полицията в града, където неговият брат работи на управителна служба. Ламбе Алабаковски бе арестуван единствено за няколко дни и по-късно бе пуснат на независимост.

По време на антиевропейските митинги в края на месец юни той бе измежду " водещите звезди ". По време на един от митингите той се качи на сцената и подпали договорите с България и Гърция.

Откриването на Българския културен център „ Иван Михайлов ” в Битоля през април провокира вълна от антибългарска акция, в която интензивно взе участие политическият хайлайф на РСМ, който упрекна България в провокация поради несъответствуващия избор на име на клуба. От страна на редица политици и общественици се стигна даже до апели за преустановяване на Договора за добросъседство и съдействие, напомня още БГНЕС.

На 21 април, единствено седмица след отриването му, министър председателят на районен съд Македония Димитър Ковачевски съобщи, че до дни ще станат известни стъпките, които вероятно ще се подхващат по отношение на регистрацията на гражданското съдружие „ Ванчо Михайлов ” и откриването на културния център с това име в Битоля. Според него, събитието по откриването на този център е „ било освен това от провокация, тъй като е разбудило духовете от предишното, защото става въпрос за персона, която е била помощник и на Хитлерова Германия, и на Италия на Мусолини, както и на Независимата хърватска страна на Анте Павелич ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР