Петьо Петров, известен като Петьо Еврото е починал. Това е

...
Петьо Петров, известен като Петьо Еврото е починал. Това е
Коментари Харесай

Фрог нюз: Петьо Еврото почина в Дубай 

Петьо Петров, прочут като Петьо Еврото е умрял. Това е станало наскоро в Дубайй, само че прокуратурата у нас и съответните служби към момента пазят в загадка тази информация. Това заяви " Фрог нюз ", базирайки се на свои източници в ОАЕ.


Според информацията повода за гибелта му е солиден инфаркт.

Бившият началник на Столичното разследване бе търсен и от Интерпол, дружно със сина му, който по тайнствен метод бе напуснал България, с цел да се озове с татко си в Дубай.

На 15 август Антикорупционният фонд, от който стартира следствието за незаконната скица " Осемте джуджета ", алармира, че прокуратурата е отдръпнала европейската заповед за арест на основния обвинен - точно Петьо Петров - Еврото. АКФ насочиха обществено запитване до и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов, като настояха да се обясни дали прекратяването на интернационалното търсене на Пепи Еврото " дава отговор на истината " и за какво няма никакъв прогрес по инспекцията за работата на прокуратурата по скандалния случай след отстраняването на Иван Гешев.

Една от аргументите да бъде спряно издирването на декларирано преди този момент лице е, когато е настъпила гибел. Това ли е претекстът в съответния, случай?

Фрог нюз научи от свои източници в Обединените арабски емирства, че Петьо Петров е живял там със сина си, откакто напусна незабавно и скрито България, когато започнаха разкритията за неговата роля в корупционната скица „ Осемте джуджета “. Предполага се също, че с него е била и близка родственик на досегашната му брачна половинка Любена Павлова.

Предполага се също, че детето е превозено от българско летище край морето в Турция, а оттова – в Дубай.

В предаването на Сашо Диков по Евроком на 23 юни Павлова съобщи, че едно от основно настоящите лица в абсурда „ Осемте джуджета “, дружно с Петьо Еврото, бил тогавашният зам. -главен прокурор и началник на Следствието Борислав Сарафов.

Тя сподели още, че Сарафов е провеждал чести „ работни срещи “ с Петьо Петров в „ Осемте джуджета “ – съвсем през ден. Двамата били като съдружници – единият в системата, другият – отвън нея, където осигурявал „ клиенти “.

Прокурор Емилия Русинова получавала от Еврото по 10 000 лв. на месец против осъществяването на избрани услуги – осъществяване на разпити „ по избран метод “, покачване или не покачване на обвиняване, твърди още Любена.


Сарафов също е взимал пари от своя съдружник Петров, само че сумите били съгласно случая: по 100 000, даже по 200 000 лв..

Според Любена Павлова тези срещи, както и всички останали срещи в „ Осемте джуджета “, са записвани от Петьо Петров и записите са прибрани.

Прокурор, работил по едно от делата по аферата „ Осемте джуджета “, към този момент е обвинен за длъжностно закононарушение, оповестиха от държавното обвиняване. Става въпрос за Дилян Деянов от закритата към този момент Специализирана прокуратура. Той е обвинен за това, че на 18 февруари 2020 година е „ върнал конфискувани материални доказателства, представляващи златни монети, на разположение, което не се явявало правоимащо по смисъла на закона “.

Нови обвинявания са повдигнати на някогашния началник на столичното разследване и главен персонаж от аферата „ Осемте джуджета “ Петьо Петров – Еврото, както и на някогашната му жена Любена Павлова.

Със гибелта на Петьо Еврото следствието против него и повдигнатите обвинявания падат – в случай че прокуратурата удостовери кончината на някогашния следовател, считан за един от уредниците на корупционна врежа, в която са взели участие висши прокурори, охранители и чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Любопитно е, че Борислав Сарафов приказва за потребността от следствие на грандиозната спекулация „ Осемте джуджета “, в случай, че неговото име се замесва в абсурда.

Инфарктът май е като оня на Ангел Христов - брат Галев... Щом Еврото е " ритнал камбаната ", доста от тайните за прокурорските далавери и милиони от рекет и измами, ще бъдат заметени под килима. Поне ще опитат да ги заметат – нека този път не съумеят, - разяснява за Фрог нюз източник, осведомен с атмосферата в държавното обвиняване. Смъртта на Алексей Петров също ще успокои някои магистрати, които той е държал според с компромати. Но да не бързат да се радват, тъй като може да излязат доста скандални разкрития за значими хора в страната от интервала на властването на ГЕРБ и преди този момент, добавя източникът на " Фрог нюз ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР