Петьо Кръстев и Мария Йовкова стартираха ударно в основната схема

...
Петьо Кръстев и Мария Йовкова стартираха ударно в основната схема
Коментари Харесай

Българска двойка се класира за 1/4-финалите на турнира по тенис на маса в Панагюрище

Петьо Кръстев и Мария Йовкова стартираха стремително в главната скица на смесени двойки на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022 и преодоляха осминафиналите без да дадат нито един гейм на своите противници. Първото затруднение пред нашата двойка беше тандемът от Италия, формиран от Джорджия Пиколин и българинът, защитаващ цветовете на „ адзурите “ Нягол Стоянов, като в обособените елементи Кръстев и Йовкова се постановиха с 11:6, 13:11 и 15:13. В четвъртфиналите те ще се изправят против китайците Сю Хайдонг и У Янчен, които отстраниха друга двойка с българско присъединяване – Денислав Коджабашев и състезаващата се за Турция Сибел Алтънкая с 11:9, 11:6 и 11:8.

„ Много съм щастлива, че спечелихме мача. Днес се старахме да не вършим непотребни леки неточности и съгласно мен се представихме доста добре. Успяхме да накъсаме играта на противниците ни и това също беше значимо за триумфа. “ - сподели Мария минути след триумфа, а нейният съотборник Петьо добави: „ Атмосферата в залата беше чудесна и това спомогна за положителното начало на моето присъединяване в шампионата. Радвам се, че стартирахме с чиста победа с 3:0. В четвъртфиналите ще се опитаме да вземем реванш против китайската двойка, която през днешния ден в профил Денислав Коджабашев и Сибел Алтънкая. Този тандем е от международна класа, само че ще дадем всичко от себе си, с цел да стигнем до успеха в четвъртфиналите. “

Третата българската смесена двойка - Теодор Александров/Калина Христова - не съумя да премине осминафиналната фаза след проваляне със 7:11, 8:11 и 7:11 от германците Седрик Майснер и Уан Юан.

B мъжкия сингъл Петьо Кръстев и Чой Инхьок от Република Южна Корея изиграха извънредно оспорвана среща, само че нашият представител не съумя да победи класния азиатец и завърши присъединяване си след 2:4 (7:11, 11:5, 6:11, 9:11, 12:10, 11:13). Другият ни играч в схемата Теодор Александров беше надигран от сингапуреца Пан Ю Ен Коен с 4:0, като в обособените геймове записа надлежно 8, 8, 9 и 6 точки.

На двойки Денислав Коджабашев и Теодор Александров изиграха един от най-интригуващите конфликти денем и бяха покрай изненадата против Парк Гьонтае и Чо Сюнмин от Република Южна Корея. Двамата българи изостанаха в резултата след 4:11 в отриващия гейм, само че по-късно обърнаха развоя на срещата след доста мощна игра и 11:8 и 11:9. За страдание на всички фенове в „ Арена Асарел “ Парк и Чо бяха по-добрият отбор в идващите две елементи и с 11:4 и 11:7 си осигуриха място в четвъртфиналите. Вторият български тандем Петьо Кръстев/ Йоан Величков беше надигран от французите Бастиан Рембер и Жул Ролан с 3:1 (6:11, 12:10, 8:11, 5:11).

При дамите на сингъл българското присъединяване също завърши в първия кръг на главната скица. Мария Йовкова отстъпи с 1:4 на германката Анет Кауфман (9:11, 6:11, 11:4, 4:11, 10:12), а Калина Христова загуби от Линда Бергстрьом от Швеция с 0:4 (5:11, 6:11, 6:11, 6:11).

Мария Йовкова/ Калина Христова и Сиделя Мутлу/ Цветелина Георгиева изгубиха своите срещи от първото ходило на главната скица при женските двойки. Йовкова и Христова бяха покрай триумфа против Притика Паваде и Камил Люц от Франция, само че последният гейм от дуела беше изрично извоюван от съперничките им с 11:1. Преди това французойките надвиха в първата и четвъртата част, надлежно на 5 и 9 точки, а българската двойка стигна до успеха във втория и третия гейм с 11:9. Другият тандем от България – младите Мутлу и Георгиева - не съумяха да се опълчват на полякините Анна Вегжин/Катарина Вегжин и записаха единствено 8 точки в мача – 2:11, 4:11, 4:11.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР