Петя Димова е името на един от първите ваксинирани жители

...
Петя Димова е името на един от първите ваксинирани жители
Коментари Харесай

Говори първата ваксинирана в Гърция българка

 Петя Димова е името на един от първите имунизирани поданици на Солун. Първата доза на българката, която работи в най-голямата болница в града, й била сложена на 4 януари. Втората, следва да бъде на 26.

Лека болежка на мястото на слагането и мощна вяра, че началото на края наименуван COVID-19 наближава. Така сънародничката ни разказва чувството от слагането на имунизацията.

" В началото усещах някаква лека болежка, където ме убодоха, при слагането на имунизацията и по-късно нищо. Абсолютно нищо. В деня, в който ме имунизираха работих “, споделя Петя Димова – Калогера.

Омъжена за грък, към този момент 26 години Петя живее в Солун. Работи в почистваща компания. С началото на пандемията обаче, работините й отговорности разко поемат в друга посока, споделя тя пред " Нова ".

" Поради липса на личен състав, ме трансферираха в университетската болница в Солун. И от началото на пандемията съм в непрекъснат контакт с COVID-19 “, споделя Петя.

Задължениета на Петя и сътрудниците й да са правят непрекъсната стерилизация - на нощните шкафчета, леглата, повърхностите и даже стените.

С времето Петя се научава да се пази - по какъв начин вярно да слага и по-късно да смъква защитното си облекло. Стриктно следва и препоръките на медицинските сестри. Въпреки всичко обаче, когато имунизацията идва, не се поколебава да изиска да й бъде сложена.

" Имам две деца и двама внука. Не желая да бъда рискова за децата си. Персоналът на болничното заведение е към 2000 души. Много дребна част от тях не са имунизирани. Мерките сега не са облекчени. Магазините към момента остават затворени “, прибавя Петя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР