Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет

...
Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет
Коментари Харесай

Петя Димитрова бе удостоена с наградата Банкер на годината 2022

Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на Пощенска банка, бе отличена със специфичната премия „ Банкер на годината “ за реализиран висок органически напредък от финансовата институция през 2022 година. Отличието ѝ беше връчено персонално от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Наградите, които се организират за двадесет и девети път от вестник „ Банкеръ “, обичайно отличават мениджърите на финансовите институции, които са постигнали най-забележителни триумфи през актуалната година.

„ Много се гордея с получената премия, тъй като годината беше извънредно сполучлива и неотдавна отбелязахме нашата тридесета годишнина, като съвсем двадесет години от моя професионален път изминаха в банката. Ние ще продължим да работим със същия възторг и екипен дух, както и да се разрастваме още повече “, уточни Петя Димитрова при приемането на оценката.

В речта си пред гостите тя особено благодари за поддръжката през всички тези години на сътрудниците си от Пощенска банка, на акционерите в интернационалната група Юробанк, на клиентите на финансовата институция и на бизнес сътрудниците.
 
От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова, която връчи премията, посочи в словото си, че за миналите години Петя Димитрова е съумяла да обезпечи над 100 интернационалните и национални награди за банката, което по думите ѝ „ е огромна препоръка за сигурност, непоклатимост, развиване и триумф “.

Пощенска банка e четвъртата по активи банка в България, с необятна клонова мрежа в цялата страна и забележителна потребителска база от жители, компании и институции. Пощенска банка е член на Юробанк Груп, мощна банкова група, която оперира в шест страни, има общо активи в размер на 83,4 милиарда евро и 11 343 чиновници.

Пощенска банка има дълготраен кредитен рейтинг BBB, постоянна вероятност, препотвърден през юни 2022 година от Българската организация за кредитен рейтинг (БАКР).

Банката е водещ фактор в нововъведенията и образуването на цифровите трендове в банковия бранш в страната през последните години и е неведнъж награждавана за своите нововъведения.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР