Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши Софийският

...
Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши Софийският
Коментари Харесай

Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста

Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши Софийският апелативен съд, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Делото за мярка на Петя Банкова и Стефан Димитров пред Софийски апелативен съд стартира с двучасово забавяне. Причината е ново обвиняване за насила на Банкова. Съпругът на Банкова Делян Тенев също е част от защитния екип на обвинената.

Защитата на Стефан Димитров уточни, че " това дело по своята същина е отвън рамките на правото, тъй като се вземат поради не доказателства, а хипотези ".

Според юриста на Димитров мярката за неотклонение " задържане под стража " е постановена под публичен и медиен напън. " Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов също е разпитан. Според отбраната неговите показания са тенденциозни и целят да уличат Димитров иЖивко Коцев. " Пълен парадокс е очевидецът с загадка идентичност, именуван АС16 ", добави той.

Свидетелят твърди, че е имало среща сред Тенчо Тенев,Живко Коцев, шефа на " Вътрешна сигурност " Георги Георгиев и Стефан Димитров.

Димитров и Коцев пристигнали дружно, а на тази намира се търсели разновидности да се дискредитира вътрешният министър иЖивко Коцевда стане вътрешен министър ", уточни юристът на Димитров.Това са показанията на тайния очевидец.

Защитата на Димитров назова тези показания " нелепости ", целящи да придадат различен колорит на делото. " Стана ясно, че има още един скришен очевидец - АС15. Получаваме нови обвинявания 5 минути преди делото. В болшинството от показанията тезите са единствено догатки ", съобщи отбраната.

" Миналата седмица получих пристъп. От ВМА желаеха да ме одобряват, аз отхвърлих. Но продължава. Отслабнах 7 кг. Изолиран съм, бълвам, вие ми се свят ", по този начин Димитров изиска по-лека мярка и добави, че " постоянно е съдействал на полицията и се надява " тази журналистическа мощност да бъде и такава, когато невиността ми бъде потвърдена и би трябвало да изчистя името си. "

Адвокатът на Петя Банкова Аделина Натина уточни, че новите обвинявания против Банкова основават " ненормална процесуална атмосфера ". Според юрист Натина няма доказателства за ОПГ. " Странно е, че по второто обвиняване за насила - огромна част от преместването на чиновници е било за " покачване ", множеството са от Митница " Бургас ".

Според Натина по това време резултатите на Митница " Бургас " са отлични, тогава също са хванати рекордни количества кокаин - към 170 кг. Банкова е упрекната и в корист с власт. " Банкова е имала право да извърши тези назначения ", съобщи отбраната на Банкова и добави, че Банкова е майка на две деца на 6 и 14 години, неосъждана е и не е публично рискова.

" През цялата си кариера съм защитавала единствено държавния интерес, по този начин управлявах Агенция " Митници ", видно е и от резултатите. Не съм правила никакви закононарушения. Дори в данъчната си декларация включвам, че давам апаратамент чартърен. Ситуацията, в която се намирам е неуместна ", сподели Петя Банкова в съда.

Прокуратурата уточни, че упорства за най-тежката мярка - " задържане под стража " и за двамата обвинени. Според обвиняването има задоволително доказателства за обосновано съмнение за виновност. Защитата попита " за какво другият член на незаконната група -е пуснат под гаранция? "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР