Петя Банкова - директор на Агенция Митници - е задържана

...
Петя Банкова - директор на Агенция Митници - е задържана
Коментари Харесай

Петя Банкова е обвинена за участие в ОПГ


Петя Банкова - шеф на Агенция " Митници " - е арестувана за 72 часа и е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група. Това заяви юристът ѝ Аделина Натина на излизане от постройката на Пето полицейско ръководство в София. От арестуваните през вчерашния ден 7 души в ареста остават още трима - посоченият за контрабандист Никола Николов-Паскал и Марин и Стефан Димитрови от Хасково.

Заместникът на Банкова в Агенция " Митници " Людмил Маринов е освободен. Натина описа за обвиняването:

" Участвала в проведена незаконна група, като участник в групата, като групата се занимавала с търговия с въздействие, подкупи контрабанда на акцизни артикули и контрабанда по принцип. Първият проблем е, че ние тези хора не ги знаем кои са. Вторият проблем, който е - от 08 август 2023 година госпожа Банкова е назначена в организация " Митници ". Тя до 8.08.23 година не е знаела къде се намира организация " Митници ". Граница е минавала като туристка. Тук изобщо не приказваме за каквото и да било. Обвинението граматически го разбираме, но фактологически не го разбираме ".

Според юриста се прави опит да се спре работата на организация " Митници ".

" Кой не желае Митниците да работят в България и действително да влизат налози и митни сборове? Кой желае да спре Петя Банкова в действителност да работи? ", попита тя. Служители на КПКОНПИ са споделили в неофициални диалози с Натина, че през днешния ден е бил осъществен обиск в дома на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който подаде оставка от поста по-рано денем.

" Наистина разбрах, че му е юридически обиск. Затова и при нас позакъсняха - поради обиска на основния секретар. Какво се случва с него? Много е евентуално и той да е арестуван ". Според Натина повдигнатото обвиняване против Банкова е " цялостно с фактологични неточности ". 

Вчера, преди да бъде отведена в Антикорупционната комисия, Банкова позволи, че карцерът ѝ има връзка с политическата обстановка в страната. Прокуратурата има намерение в събота да внесе в Софийския градски съд искане за мярка за неотклонение " задържане под стража " за четиримата обвинени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР