Петте деца от двата брака на Силвио Берлускони се готвят

...
Петте деца от двата брака на Силвио Берлускони се готвят
Коментари Харесай

Италиански медии: Децата на Берлускони разпродават къщите му

Петте деца от двата брака на Силвио Берлускони се готвят да продадат къщите му, като се изключи имението му в Аркоре, където живя до последно
Според финансовия ежедневник „ Соле 24 оре " наследниците на починалия милиардер са единомислещи, че фамилните парцели би трябвало да бъдат препоръчани на пазара незабавно след оценката им. По предварителни калкулации „ пакетът " бижута коства сред 700-800 млн.евро. В него обаче не е включена вила „ Сан Мартино " в Аркоре, до Милано, защото там се намират параклисът и гробницата на семейството Берлускони. Там се съхранява и урната на някогашния министър председател.

След изваждането на „ тезгяха " на фамилните парцели някои от тях обаче може да бъдат купени самостоятелно от някои от децата. В момента родените от първия брак на милиардера Марина и Пиер Силвио управляват 53 на 100 в империята „ Фининвест ", до момента в който останалите 47 % се поделят сред Барбара, Елеонора и Луиджи от втория брак.

Голяма част от недвижимото имущество за най-малко 600 млн.евро на починалия водач на „ Форца Италия " влиза в групата „ Долчеградо ", която той контролираше в 99,5 на 100. Останалите 0,5 % бяха притежавани от Марина и Пиер Силвио. Част от недвижимата благосъстоятелност в холдинга е разполагащото с 3500 кв.м. повърхност имение „ Сан Мартино ", купено през 70-те години на предишния век. В него милиардерът живееше с втората си брачна половинка Вероника Ларио. Тази къща обаче няма да се предлага на пазара.

Сред „ бижутата " за обмен ще бъде прословутата вила „ Чертоза " в Сардиния – място на доста от празненствата с девойки на Берлускони. Там му гостуваха и доста интернационалните водачи. Според изчисленията тази вила коства близо 300 млн.евро. Сред скъпите парцели е и вила на античния римски път Апия Антика в столицата, купена през 2001 година Навремето Берлускони я беше отстъпил гратис за живеене на починалия режисьор Франко Дзефирели.

Друга част от недвижимото имущество се управлява от персоналните компании на някогашния министър председател и от финансовата част от групата „ Фининвест ". Лична благосъстоятелност на Берлускони пък бяха вила „ Кампари " на езерото Маджоре и къща на остров Лампедуза. Премиерът притежаваше и две имения на Карибите, както и пакет от към 150 жилището до Милано. Негова благосъстоятелност беше и вила „ Ла Кампара " от 500 кв.м. плюс парк от 2000 кв.м. в Кан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР