Петте държави от ЕС (Полша, Словакия, Румъния, Унгария и България)

...
Петте държави от ЕС (Полша, Словакия, Румъния, Унгария и България)
Коментари Харесай

Полша за забраната за внос от Украйна: Имаме проблем с България

Петте страни от Европейски Съюз (Полша, Словакия, Румъния, Унгария и България) към този момент не стоят зад възбраната за импорт на селскостопански продукта от Украйна след 15 септември.  " Имаме проблем с България “, е декларирал министърът на земеделието на Полша Робърт Телус в изявление за полското радио  RMF FM .

Телус е коментирал резултатите от срещата в испанския град Кордоба на земеделските министри на петте страни. Според него петте страни желаят описът на Европейски Съюз да бъде " еластичен " във връзка с възбраната за импорт на селскостопански артикули от Украйна. Така, даден артикул може да бъде отстранен от листата, в случай че неговият импорт е мечтан, или може да се добави нов артикул, в случай че вносът е несъразмерен.

Според Робърт Телус " гъвкавият лист " звучи добре на доктрина, само че отваря поле за различия. Това значи, че петте страни към този момент не могат да стоят твърдо зад неразрешения сега лист на Европейски Съюз от четири продукта, който включва пшеница, царевица, слънчогледово семе и рапица.

" Имаме дребен проблем с България “, е признал Телус и е декларирал, че България желае слънчогледовите семена да бъдат отстранени от листата, тъй като българските преработватели би трябвало да ги внасят от Украйна. Вместо това тя би желала да включи " изсъхнало мляко " в листата.

Полският министър е признал, че полемиките по този въпрос към момента не престават. Телус е отбелязал, че Полша на собствен ред желае да включи в листата малини или мед. Не е известно и дали всички останали прилежащи на Украйна страни, при положение на негативно решение на Европейска комисия, също ще вкарат едностранни забрани, както възнамерява да направи Полша.

Министърът е допълнил, че единствено Унгария " е доста решена да вкара такава възбрана дружно с Полша ", до момента в който словаците " доста съществено обмислят решението ".

Робърт Телус е коментирал още, че е дочул, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е дала обещание на Украйна възбраната за импорт да не се удължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР